Home » werkgroepen » eetbare tuinen » workshops eetbare tuinen » Workshop stekken

Workshop stekken

Meer weten over het stekken van vaste planten?

Stekken is een eenvoudige en betrouwbare manier van vermeerderen. Het gaat relatief snel en je weet precies wat je kweekt. Met zaaien is dat niet altijd zeker. Vooral interessant voor vruchten en bloemvarianten.

In maart organiseert Toon van Transition Town Nijmegen een workshop stekken. Hij gaat een aantal plantensoorten stekken en dat is een mooie gelegenheid om geïnteresseerden uit te leggen hoe, waarom en wanneer verschillende handelingen verricht worden.

Het is mogelijk om zelf aan te geven welke planten je zou willen stekken. Laat van te voren weten welke planten je wilt vermeerderen en of je takken kunt meenemen. Als deze tijd van het jaar zich leent voor het stekken van deze planten, dan kan dit een waardevolle aanvulling zijn op de workshop. Het proces van bewortelen kan thuis plaatsvinden.

De workshop vind plaats op 27 maart van 14.00 tot 17.00 in Nijmegen (details volgen nog). Er is een maximum van 10 deelnemers. Om de kosten te kunnen dekken wordt per persoon een bijdrage van 5 euro gevraagd. Voor de benodigdheden, stekaarde, stekpoeder en eventueel potjes, wordt gezorgd.

Als je wilt meedoen, laat het dan weten op nijmegen@transitiontowns.nl. Vermeld ook welke planten je zou willen stekken en of je stekmateriaal meebrengt.