Home » Actueel nieuws » Workshop over het duurzaam en modern ecologisch bouwen van je eigen huis in (Collectief) Particulier Opdrachtgeverschap

Workshop over het duurzaam en modern ecologisch bouwen van je eigen huis in (Collectief) Particulier Opdrachtgeverschap

Dit is geen TT activiteit, zie: https://www.orga-architect.nl(uit deze site:)

Heb je een kavel gekocht, een optie genomen of ben je dat in de toekomst van plan? En je wilt een duurzaam energiezuinig woonhuis? Je wilt bouwen in natuurlijke en modern ecologisch materialen? En je wilt een woonhuis onder architectuur? Dan is deze workshop een uitstekende voorbereiding!

Drie experts van het ecologisch bouwen zullen je vertellen wat het inhoudt: ecologisch architect ir. Daan Bruggink, isolatiemateriaal expert en bouwkundige Willem Vijfwinkel en energieadviseur Hans Crone.

Ze vertellen je over hun vakgebied, hoe die zich tot elkaar verhouden en hoe je je eigen wensen en ideeën meest optimaal kan integreren. In de lezingen wordt met afbeeldingen, tekeningen en foto’s een overzicht van de mogelijkheden gegeven. In de workshops kan je daar dieper op induiken en je persoonlijke voorkeuren kort bespreken. Er zijn verschillende maquettes te zien, materialen te zien en te voelen en technische principes uitgelegd.

Programma workshop in het Architectuur Centrum Nijmegen

Inloop – van 18.30 tot 19.00

Biologische broodje, soepje, koffie en thee

Start programma – 19.00

Lezingen

Van 19.10 tot 19.30: architect Daan Bruggink van het Nijmeegse ecologische architectenbureauORGA architect vertelt over de stappen in het bouwproces, duurzaam en ecologisch bouwen en dampopen houtskeletbouw. Aansluitend mogelijkheid tot enkele vragen.

Van 19.40 tot 20.00: Willem Vijfwinkel van Warmteplan, adviseur op het gebied van ecologische isolatiematerialen (Homatherm, houtvezelisoaltie, cellulose) van Warmteplan vertelt over het gezonde binnenmilieu en natuurlijke isolatie materialen. Aansluitend mogelijkheid tot enkele vragen.

Van 20.10 – 20.30 Hans Crone van Crone advies, energie adviseur van duurzame en natuurlijke energiesystemen vertelt over de energiemogelijkheden in ecologische woonhuizen. Aansluitend mogelijkheid tot enkele vragen.

Pauze 20.30 – 20.45

Workshops

Van 20.45 tot 21.15: eerste ronde: de groep wordt verdeeld in drie groepen. Vervolgens gaat iedere groep met de architect, de materiaal adviseur of de energieadviseur aan de slag en wordt er gewerkt aan je persoonlijke voorkeuren en de mogelijkheden: je maakt je eigen plan op, waar je feedback over krijgt (haalbaarheid/aandachtspunten). Tevens kun je verdiepingsvragen stellen en even goed sparren.

Van 21.15 tot 21.45: tweede ronde: je schuift door naar de volgende spreker.

Van 21.45 tot 22.15: derde ronde: je schuift door naar de volgende spreker.

Nabespreken workshop 22.15 – 22.30

Naborrelen 22.30