Romilda van der Wal van dekeukenvanmevrouwdeboer.nl gaf op 8 december weer een boeiende workshop groentesmoothies maken.

Voor een indruk:

 Leerzaam, leuk en lekker: en eigenlijk niet goed over te dragen. Je moet dit zelf proeven.

Romilda vertelde over de grondlegster van de groentesmoothies: Ann Wigmore: http://annwigmore.org/
De mens heeft enzymen nodig om vitamines te transporteren. Vitamines zitten in groentes en gaan stuk bij koken. Rauwe groentes eten kost veel energie en sommige groentes zijn niet echt lekker om rauw te eten.

Het fijnmaken van rauwe groente in een blender waar je ook andere groentes of fruit en andere voedinsgmiddelen aan toevoegt, kan heerlijke en voedzame drankjes opleveren.

Ann Wigmore genas zichzelf van kanker, schreef later haar autobiografie: Why Suffer?: How I Overcame Illness & Pain Naturally,
In de drie instituten die zij later oprichtte genazen haar therapieën sommige mensen van kanker: http://cancer-treatment-registry.org/cancer-treatment/Ann-Wigmore-Therapy.php

Onder het experimenteren in de workshop wisselden we wat eigen ervaringen uit: prei en ui is niet zo lekker. 
Als je kool of snijbiet gebruikt, moet je er wel iets zoets bij doen. Dadels bijvoorbeeld. Wortel is niet zoet genoeg.

De vier drankjes die we maakten, smaakten erg  goed en waren zeer verschillend.

We gaan er mee aan de slag, durven weer te experimenteren. Een leuke workshop om zelf te volgen, ook leuk als verjaardagsfeestje.

 

 

Translate »

Pin It on Pinterest