Home » lokaal » Bouwen en wonen » Woonwinkel Atrium

Woonwinkel Atrium

Wielakkerstraat 14
6811 DB Arnhem
Tel: 026-3510204

Atrium

Daalseweg 109
6521 GG Nijmegen
Tel: 024-3234541

e-mail: info@woonwinkelatrium.nl

openingstijden
din:10.00-18.00uur
wo:10.00-18.00uur
do: 10.00-18.00uur
vri: 10.00-18.00uur
za: 10.00-17.00uur
(koopavond enkel op afspraak)

Bij de gezondheid van een woning staan weinig mensen stil. Men zou de woning als de derde huid van de mens moeten zien. Ook deze huid, uw huis, zou net als uw eigen huid dezelfde functies moeten kunnen uitoefenen.

Een huid moet u beschermen tegen de elementen, warmte, koude, wind en regen. Een huid moet u ook beschermen tegen ziektekiemen zoals virussen en bacteriën. Deze eigenschappen verwacht u van uw huid, maar zou u ook als eis aan uw woning kunnen stellen.

Uw huis moet kunnen ademen

Uw huis zou net als uw huid moeten kunnen ademen. Het effect van een plastic jas die uw huid omsluit en afsluit kennen we allemaal en geeft een gevoel van broei en verstikking. Een geplastificeerd huis is maar een kleine stap verder en geeft hetzelfde verstikkende gevoel. Een plastic huis heeft bijvoorbeeld synthetische vloerbedekking en vinyl behang op de wanden en synthetische latex op het plafond. Kijkt u maar eens in uw eigen huis rond en bekijk de oppervlaktes maar eens, welke kunnen nog ademen? De meeste oppervlaktes zijn synthetisch, gelakt of met kunststof afgewerkt. Als oppervlaktes niet kunnen ademen kunnen ze geen vocht opnemen en afstaan. Oplosmiddelen uit meubels, weekmakers uit plastic, organische stoffen uit inkten en drukwerk, aromatische stoffen uit schoonmaakmiddelen noem maar op. Alles wat u tegenwoordig het huis in draagt geeft schadelijke stoffen af aan uw omgeving. Vroeg of laat krijgt u die dan binnen. 

Natuurlijk woont u beter

Natuurlijke producten dragen bij aan een gezond binnen klimaat. Atrium gaat ervan uit dat onze producten uw leven in uw huis aangenamer maken. Wij streven naar een mens die leeft in een gezonde en inspirerende leefomgeving en dagen u uit eens een bezoek te brengen aan een van onze winkels om daar inspiratie op te doen.