Home » werkgroepen » eetbare tuinen » divers eetbare tuinen » wichelroede workshop

wichelroede workshop

Je kan nog mee (max 18 personen); er doen nu al 6 mensen aan mee.
Plaats van vertrek: cafe tante Koosje, Berg en Dalseweg 359

olv Wiel Moest, zie:

http://www.deschaapshoeve.nl/modules/tinyd0/index.php?id=123 of zijn eigen site:  http://www.wichelen.nl

Uit zijn mail aan ons:
“Het meten met de wichelroede kan vermoeidheid teweeg brengen dus vertel ik over afschermen en aarden.

Uitleg en het zelf meten van boom energie, wateraders, aardstralen en leylijnen.

Duur circa 2 uur, kan door dat er vragen zijn langer duren.

De kosten zijn de reiskosten en 75 euro voor de workshop, te delen door het aantal deelnemers.
Het max. aantal personen bedraagt 18.
De wichelroeden zijn in bruikleen, ze zijn te verkrijgen voor 2 euro.”

Ik ken mensen die de workshop vorig jaar al deden en er erg enthousiast over waren; vooral de nuchtere aanpak sprak mensen aan.

Wil je mee, vul dan het contactformulier in, zodat we kunnen bewaken hoeveel mensen er mee gaan. Het moeten er niet teveel worden. Vol=vol

Of de  datumprikker. Doe dit ook als je alleen op een andere datum kan, dan organiseren we bij genoeg belangstelling een tweede workshop.

[accordion acc_firstopen=”-1″]

Verslagje

Met 12 vrouwen kregen we deze zeer regenachtige middag een goede indruk van wat wichelen is. Wiel Moest liet het ons direct zelf doen. Ieder kreeg 2 metalen, nikkelvrije stokjes, in elke hand één. De stokjes gaan bewegen door onbewuste trillingen van je hand. Wiel sprak af met ons dat als de stokjes naar elkaar toe gingen en elkaar gingen kruisen, dat dat het teken was van: gevonden. Hij had ook kunnen afspreken dat juist het naar buiten gaan van de stokjes die betekenis had. Het is maar net wat je afspreekt met jezelf.

Wichelen gaat over het herkennen van energieën. Dat kan onze pijnappelklier. Maar die moet daar wel voor worden getraind. De pijnappelklier geeft dan een signaal en wij zien onze stokjes bewegen en antwoord geven. Een pendel werkt op dezelfde manier.

Als eerste oefening legden we onze hand op een boom en vertelden onze pijnappelklier daarmee dat dat de energie van een boom is. We keken naar de stokjes en inderdaad ze gingen bewegen en bij de meesten kruisten de stokjes zich. Daarna liepen we naar andere bomen toe en hoe wonderlijk: overal hetzelfde effect!
Een volgende oefening in tweetallen: geef elkaar een hand, loop van elkaar weg en dan naar elkaar toe. Kijk wat er gebeurt met de stokjes. Dichter bij elkaar gekomen kruisten ze. Als de stokjes wat anders deden, vroeg Wiel of je aan iets anders dacht. Je moet je wel concentreren.  Ook heeft de groep een invloed. Meestal versterkend. Maar ook dit kan verschillen per persoon. 

Daarna leerden we de energie van wateraders te voelen: Wiel voelde een waterader en zette ons op die lijn. Hij zei dat hij het niet alleen met zijn stok voelt, maar ook zijn voeten en onderbenen worden daar koud van. Daarna liepen we een paar meter weg van die lijn en dan weer ernaartoe. De stokjes reageerden goed: ze sloten zich als je er naar toe liep en gingen weer open als je weg liep.

We leerden op deze manier nog meer energiëen kennen: leylijnen, de hartmannlijnen en nog een andere geloof ik.

Wiel vertelde over de bijzondere manier waarop het wichelen op zij pad is gekomen. Hoe hij veel ervaring heeft opgedaan in cursussen en daarna in de praktijk: herkennen van wateraders in huizen; hij helpt mensen de last te neutraliseren met zelfgemaakte symbolen op papier. Meestal gaat hij naar het huis toe, maar soms doet hij het op afstand. Dan werkt het minder goed.
Hij is prettig relativerend: een symbool kan heel sterk werken. Als iemand last heeft van een waterader in zijn huis, heeft hij baat bij een sterke (verbeeldings)kracht om de koude energie van die waterader tegen te gaan. Dat begreep ik ervan, maar we zijn hier niet diep op ingegaan.
Gevoeligheid verschilt ook van persoon tot persoon.
Hij had een flesje bij zich met behandeld water, en aangevuld met een drupje lavendelolie. Dat zou vermoeidheid verminderen.

Na afloop was ik wel onder de indruk van deze vriendelijke man met een bijzonder levensverhaal en ook van de oefeningen die hij ons liet doen.
Als je dit vermogen zou willen ontwikkelen, dan zou je wel op cursus moeten. Deze workshop laat je echt alleen ruiken aan wat wichelen is.

Ik was sceptischer toen ik begon dan na afloop. Een paar dagen later voel ik toch wel weer twijfel.  Het zou zo makkelijk zijn als je alleen met deze stokjes  stevige uitspraken kan doen(waar sla ik een put, en nog heel veel meer). Wat zegt wikipedia, hoe staat het met onderzoek naar de feiten?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wichelroede
http://www.skepsis.nl/stralen.html 

En helaas, er is tot nog toe geen bewijs geleverd dat een wichelroedeloper zijn uitspraken hard kan maken.
Goede wichelroedelopers zullen vaak heel goede observators zijn en ze kunnen dan logische uitspraken doen over waterlopen. Het wichelen zelf heeft nog nooit  opzienbarend nieuws opgeleverd.

De goochelaar en scepticus James Randi looft sinds jaren een prijs uit van 1 miljoen US dollar voor eenieder die – onder testomstandigheden waar beide partijen mee akkoord gaan – een bovennatuurlijke vaardigheid kan laten zien. Wichelroedelopen is de meest voorkomende claim waarmee mensen proberen deze prijs te winnen. Randi heeft door de jaren honderden wichelaars getest en tot nu toe hebben ze allen gefaald. Meer over deze prijs

[/accordion]
open
sluit