Home » werkgroepen » Kerngroep » Verslag kerngroepvergadering 4 maart 2015

Verslag kerngroepvergadering 4 maart 2015

Aanwezig: Cecile (Repair Café en Eco-teams), Karla (Eetbare tuinen), Maaike
Gast: Lara

Niet aanwezig: Alina (organisatie evenementen, Transitiecafé), Anita (film)

Ruud (Hart en ziel) is uit de kerngroep gegaan; hij stelt nu andere prioriteiten. De hart- en ziel groep blijft bestaan.

Eetbare tuinen

organiseert samen met nog 3 anderen op 6 juni de Publieksdag stadslandbouw: er is dit jaar geen centraal middagprogramma; wel is er een gezamenlijke afsluiting van de dag in het Neboklooster, met praatje door iemand van de gemeente; overdag: wie wil kan een activiteit aanbieden (rondom stadslandbouw); schrijf een korte tekst; bepaal zelf het aantal deelnemers (minimum en maximum); het komt op de website van eetbaarnijmegen en in het programmaboekje. Uiterlijk aanleveren 1 april.

Basisinkomen

GroenLinks is bezig met een voorstel.  Het idee is dat zeven gemeentes een experiment uit gaan voeren met het basisinkomen en dat iedere gemeente het net iets anders uitvoert. Lara zit in een groepje dat een enquete wil maken om de ideeen hierover van Nijmegenaren in kaart te brengen.

Repair café:

Er stond een mooi artikel over een dode muis in broodrooster, in De Nijmegenaar.

Op 28 feb. vond in Nijmegen Noord het eerste Repair Café plaats.  Groot succes, 20 reparaties!

23 april groene week

20-24 april: facebook
Repair Café Nijmegen (Cecile) doet weer mee.

Veggie dag:

Transition Town Nijmegen wil graag helpen dit te realiseren, net zoals in Belgie sinds een paar jaar: http://www.donderdagveggiedag.be/
Cecile ging met Ronald naar het ROC: deze wil graag meehelpen; nu gaan ze bezoekjes aan restaurants afleggen en polsen of ze mee willen doen door…

Autodelen:

  • Op 26 februari vond een geslaagde avond plaats over deelautosystemen.
    Naast Henry Mentinck (Mywheels) en William van Gool (mobielgedeeld.nl) vertelden ook Karla Mulder en Vincent Overvelde hun verhaal over het nieuwe systeem: nijmegen.deeltautos.nl
    De avond was georganiseerd door MWN in Lent (meer generatie wonen), zij orienteren zich hiermee vast op mogelijkheden. Leuk om te zien hoe deze nieuwe tak van vervoer zich ontwikkelt.
  • Op 12 maart vindt overleg plaats met Dolf Keutschenreuter van de gemeente, Vincent en Karla over nijmegen.deeltautos.nl
  • Transition Town Nijmegen organiseert binnenkort nog een avond over autodelen, dan zullen William van Gool en Karla Mulder hun systemen laten zien aan het Nijmeegse publiek.

Landelijke Transition Town dag

Deze vond plaats in Den Haag op 27 en 28 maart, Karla ging op zondag, het open space gedeelte en raakte geinspireerd over de zelfbouw-compost-toiletten van localwise.nl, over de wereldreizigers die TT en andere duurzame projecten gaan bezoeken en ideeën zochten; en nog veel meer. De moeite waard!

Volgende vergadering: 28 april, 10 uur – 12 uur.