Home » werkgroepen » Kerngroep » Verslag kerngroep 16-04-2013

Verslag kerngroep 16-04-2013

Aanwezig: Ruud (Hart en Ziel), Karla (Eetbare tuinen), Sietske (Bekendheid en Film), Cecile (Repair Café en Eco-teams), Cassandra (Sponsoring), Alina (organisatie evenementen, o.a. Transitiecafé)

Rondje werkgroepen:

Filmgroep: Lux heeft ons verzoek om films te draaien op rustige momenten afgewezen.
Het Groene Hert heeft toegezegd dat we ons maandelijkse Transitiecafé daar mogen houden.
We besluiten de Klinker te vragen of we onze filmavond in de Klinker mogen houden. (Actie Karla)
We vragen Het Groene Hert of we ofwel elke 3e dinsdag ofwel elke 3e donderdag ons transitiecafé daar mogen houden. (actie Sietske)
Alina heeft een suggestie: The Call of the Mountain
http://www.naturearteducation.org/R/Artikelen/CalloftheMountain.htm
Alina wil op deze avonden in principe de bardienst blijven doen. Als zij niet kan of wil, dan zoekt zij zelf contact met Tim of Rieky om haar te vervangen

Transitiecafé: komende keer nog in De Klinker; het persbericht is de deur al uit. De keer daarna in Het Groene Hert.
Alina heeft al 2 sprekers op het oog om het thema van die avond in te vullen: veranderen van gewoontes. (Actie Alina)
Informeren hoe het zit met horeca mogelijkheden in Het Groene Hert (actie Sietske); ook polsen of Tim en /of Rieky kunnen; tevoren iedere keer even een mail sturen (actie Karla)
De laatste keer was het niet druk; enen reden kan zijn dat Karla in alle drukte vergat om het café te plaatsen op de agenda van omslag en bataforum. Volgende keren aan denken (actie Karla)

PR: promotiefilm:
Alina
sprak uitgebreid telefonisch met Rene Brouns: hij maakte beroepsmatig stadskroniekfilmpjes in een gesubsidieerde baan. Vanwege bezuinigingen is daar nu geen geld meer voor. Hij maakt af en toe nog wel gratis een filmpje. Voor TT Nijmegen zou hij dat ook willen doen. Alina tipte hem goede momenten (o.a. Repair Café, moestuin manifestatie). (Actie Alina: contact onderhouden)

Louis de Mast filmde vorig jaar ook al het een en ander in Nijmegen: buurtmoestuin Moerbeiplantsoen in Oost, Repair Café; hij heeft toegezegd hier samen met Cecile aan te gaan werken over een week of 3. (actie: Cecile)

Eetbare tuinen: Alles loopt voorspoedig. Zie het programma: http://eetbaarnijmegen.nl/publieksdag Alleen nog niet genoeg aanmeldingen. De plukwandeling is al helemaal volgeboekt.
Cassandra regelde 250 euro sponsoring bij de gemeente voor een hapje/drankje/ kopje koffie voor de circa 25 vrijwilligers op deze dag. Laatste nieuws: interview door de Gelderlander op 22 april.

Repair café: In het hobbycentrum Nonnendaal, Nijmegen West gaat een Repair Café draaien elke 1e zaterdag van de maand vanaf 11 mei.
In Beek vanaf 4 mei.
In de Haard gaat een Repair Café nog worden opgezet
In de campus van RU zijn 2 try outs gehouden; mogelijk leidt tot een maandelijks Repair Café.
De initiatiefnemer hiervan is inwoner van Lent en wil het ook in Lent gaan organiseren.

Meditaties: het gaat goed, maar loopt nog geen storm. Het gebeurt nogal eens dat iemand zich aanmeldt en even later weer afmeldt. Ruud past de tekst aan, zodat mensen iets beter weten wat ze kunnen verwachten. Actie Ruud
Dit is geworden: In een tijd waar alles lijkt te veranderen, vallen er ook zekerheden bij ons zelf weg. Dat kan onrust geven, hoe kun jij gelukkig worden en wat wil jij bijdragen. Dat vraagt om verbinding met je kern en dat lukt vaak niet in ons hectische leven. Door regelmatig te mediteren lukt dat wel, geeft rust en visie.

De zonnepanelen actie van Alina is een maand uitgesteld. Opnieuw even opnemen in nieuwsbrief (actie Karla/Cecile)

Volgende keer: 5 juni, 10.00 bij Karla