Home » werkgroepen » Kerngroep » Verslag kerngroep 06-03-2013

Verslag kerngroep 06-03-2013

Aanwezig: Ruud (Hart en Ziel), Karla (Eetbare tuinen), Sietske (Bekendheid en Film), Cecile (Repair Café en Eco-teams), Cassandra (Sponsoring), Alina (organisatie evenementen, o.a. Transitiecafé), Johann (stagiaire CMV bij eetbare tuinen)

Rondje werkgroepen:

Alina: wil graag meedoen en vindt het leuk om TT-activiteiten te organiseren. Alina kijkt nog eens goed naar onze invulling van de transitiecafés. Niet alles is nog ingevuld; er kan ook nog geschoven worden eventueel.

Eetbare tuinen: volop actie dankzij stagiaire Johann: website eetbaarnijmegen verbeterde; logistiek rondom permablitzes beter uitgedacht; PR verbeterd (facebook groep, facebook pagina; briefjes AH voor permablitz acties); en als hoofdtaak op het moment: het organiseren van de publieksdag stadslandbouw voor Nijmegen op 27 april.
Vier fietstochten en eenwandeling in delen van Nijmegen langs buurttuinen, eetbare stadstuinen, deelgenoten tuinen ed.
’s Middags workshops; vanaf 4 uur netwerken in het Groene Hert; ’s middags misschien ook iets voor kinderen door stagiaire CMV bij Struin. Van 5 tot 6: presentaties door gemeente en Tandem rondom thema buurtmoestuinen in de vergaderkamer van het Groene Hert.

Zie voor een voorlopig programma: http://eetbaarnijmegen.nl/events/publieksdag-stadslandbouw/
Cassandra gaat sponsoring aanvragen bij de gemeente voor een hapje/drankje/ kopje koffie voor de circa 25 vrijwilligers op deze dag.

Sietske noemt 2 berichtjes voor de site:

Filmgroep:

  • Anita heeft contact met Lux; we zouden de films graag daar vertonen. Voor een kleine groep (maximaal 20 man) kunnen we bij Groene Hert terecht (vergaderzaal met beamer).
  • We zijn te laat met het vertonen van de film No impact week; deze week wordt jaarlijks gehouden. Sietske probeert er volgend jaar rekening mee te houden.

Sietske doet mee aan noviavolta: een energie cooperatie voor Nijmeegse burgers met als doel duurzame energie goedkoop inkopen; met bespaard geld nieuwe energie initiatieven steunen.

Het Repair-café en Transition Town kregen op 16 februari van het bestuur van Dwars Nijmegen de eervolle titel “Idealist van de maand” vanwege de vrijwillige inzet van vele betrokkenen bewoners om te werken aan een sociale en duurzame stad. Uw initiatieven geven hoop voor de toekomst en een veerkrachtig Nijmegen.

Volgende keer: 16 april, 14.30 bij Sietske in Oosterhout