Home » werkgroepen » Kerngroep » Verslag kerngroep 05-06-2013

Verslag kerngroep 05-06-2013

Aanwezig: Ruud (Hart en Ziel), Karla (Eetbare tuinen), Sietske (Bekendheid en Film), Cecile (Repair Café en Eco-teams), Alina (organisatie evenementen, o.a. Transitiecafé)
Gasten: Roel Winter en Parastoo
Niet aanwezig: Cassandra (Sponsoring)

Roel komt uit de wereld van de bouw; was betrokken bij Bottendaal; vooral geïnteresseerd in bewonersparticipatie.  Hij was betrokken bij bouw Dobbelman complex en wil nu graag bij Spoorkuil iets doen met bewoners. Overleg met gemeente op 6 juni. Het terrein gaat door NS stations verhuurd worden aan de gemeente. Mogelijk betrokkenheid TT Nijmegen hierbij. Mogelijk  samenwerking met Johann en UMP. Zij willen dit seizoen al een guerrilla gardening actie daar houden met pompoenen. De gemeente lijkt traag. Tip Karla aan Johann: betrek de (hang) jongeren erbij, anders gaan ze voetballen met de pompoenen. Tip Alina: maak leuke kaartjes: gebruik hem gerust als voetbal, maar bewaar dan wat zaadjes voor nieuwe pompoenen volgend jaar, o.i.d. Ook Cecile zag mooie voorbeelden van ludieke teksten in Engelse openbare buurtmoestuinen.

Parastoo: beschikt over grafische vaardigheden, was fotografe van beroep, maakt nu ook filmpjes van foto’s en maakt een filmpje van de laatste permablitz bij Sietske, in het engels. Haar voertaal is engels, ze wil meer werk maken van biologisch voedsel, voor haar eigen gezondheid; ook heeft ze genoten van het teamwork bij de permablitz. Nog nooit zoiets meegemaakt.
Zij maakte al een facebook pagina: self sustainable lifestyle in the netherlands: https://www.facebook.com/pages/Self-sufficient-Living-in-Netherlands/198546493625705
Zij gaat adviseren over website Transition towns en aan iedereen die een vraag wil vertalen in beeld. Noem haar de boodschap die je wilt verkondigen in een flyer en ze maakt het! (met hele adobe pakket)

Roel zou graag een avond/ middag organiseren voor bedrijven met het thema duurzaamheid: hierbij zou TT Nijmegen zich kunnen presenteren en ook (sommige) bedrijven. We kiezen alvast als datum 16 oktober. Cecile, Alina, Roel en Karla bereiden het voor. Mogelijk vanaf 16.30 en dan gezamenlijk eten.
Karla maakt een Google site om deze bedrijfsavond voor te bereiden.

Ideeen:

  • tevoren of ter plekke informeren in hoeverre zij al met duurzaamheid bezig zijn.
  • Alina hield al een presentatie over regionale economie en zou dit praatje weer kunnen houden. Ze heeft hier contacten aan over gehouden o.a. met IVN Arnhem, mogelijk iemand uitnopdigen als spreker?
  • In Totnes komen bedrijven, burgers en gemeente samen en zijn bezig met lokale economie. Cecile raadt in dit verband het Digiboekje aan: ‘het OndersteBoven van Transition Towns’

Stagiair Johann informeert naar wat het heeft betekend voor TT Nijmegen om een stagiair te hebben:

  • Karla: dankzij Johann hebben we een groot evenement georganiseerd: de moestuin manifestatie.
  • ook het meedenken over website, logistiek was erg prettig; heeft vlucht gegeven
  • ook het verzoek van Johann om een sociale kaart te maken van alle contacten van eetbaar Nijmegen. De groep wordt professioneler.

Karla zal eenzelfde systeem bouwen voor de sociale kaart van Transition Town Nijmegen, alleen toegankelijk voor de kerngroepleden. Met o.a. perslijst.

Als er zich weer een groot evenement aandient, zou het heel prettig zijn om over een stagiaire te kunnen beschikken, vooral voor groepen die nu nog niet zo goed draaien vanwege onbekendheid: meditatie, verandering, transitie café, film.

Volgende keer bij Karla, professor Schrijnenstraat 12, 11 september, 10 uur.