Home » werkgroepen » film » Verslag filmavond eetbare tuin en permacultuur (5 feb. 2015)

Verslag filmavond eetbare tuin en permacultuur (5 feb. 2015)

Karla Mulder vertoonde op deze filmavond aan circa 20 mensen een paar korte, praktische fragmenten over permacultuur, vooral van Frank Anrijs en zijn ouders:
Over:

Karla vertelde iets meer over het zaaien in golven: hoe het de insecten op een dwaalspoor zet, met al die planten die zo kris kras door elkaar geplant lijken te worden. Het is ook heel praktisch om lavameel te gebruiken, daardoor zie de golven goed. Voor de planten betekent het extra voeding. Toevoegen samen met compostgruis. (lees meer over lavameel). En over het belang van het bedekt houden van de bodem, allemaal goed te zien op deze korte filmpjes.

Karla liet zien hoe je van een kartonnen drinkpak makkelijk een zaaibakje maakt: een lange zijde opensnijden; met een naai-elastiek de boel samenhouden. De losgesneden zijde eventueel in stukken knippen en gebruiken als compartimenten. Je zou hiermee wortel kunnen voorzaaien. Maak één zijde open en je schuift een compartiment later zo de grond in, zonder dat je de wortels los hoeft te halen.

Daarna bekeken we de stoere Philip Forrer; de permacultuur-mensen van buurtmoestuin De Groene Tol lieten zich door hem inspireren.

We hadden het nog uitvoerig over slakken. Toen 3 leerlingen van het Technasium  aanTransition Town Nijmegen vroegen of we nog een probleem hadden waarvoor we een duurzame oplossing zochten, was dit al snel het onderwerp waar Karla graag hulp voor wilde. Deze week hielden ze hun presentatie. Karla vertelt hier meer over op de 4e wintermoestuinavond. Karla maakte al wel een prototype van de slakkenval op basis van de ideeen van de scholieren.

Op het einde ruilden we wat zaden.

Nog wat linkjes:

Er was veel belangstelling voor permacultuur!