Home » lokaal » voedsel » Verse groentes en meer

Verse groentes en meer

[learn_more caption=”Biologische groentepakketten”]

Eetbaar Nijmegen verzamelde ze in een handig overzicht met prijzen en groottes

[/learn_more] [learn_more caption=”Boerenmarkt”]Elke zaterdag 8.30 – 14 uur: boerenmarkt op Kelfkensbos, deels biologisch[/learn_more] [learn_more caption=”Warmoes, historische tuin Lent”]

http://www.warmoes-lent.nl/

In de winkel/Plukdagen
Van mei t/m november verkopen we doordeweeks  op woensdag tot en met zondag (zelfde dagen als het tuincafé) tussen 10.00 uur en 16.00 seizoensgebonden groente, vers van het land voor je geoogst. Deze oogst vindt je in de winkelruimte naast ons tuincafé.

Zelf plukken mag ook. Net als voorgaande jaren is de zaterdag de vaste zelfplukdag. Dan wijzen vrijwilligers je de weg en helpen je bij het afwegen en betalen. Wil op een andere dag komen plukken (woe/do/vrij/zo), dan kan dat ook. Meld je dan even in het café.

Wanneer we veel groente en fruit hebben willen we nog wel eens een verrassend pakket samenstellen voor een klein prijsje. Hou voor die acties onze Facebookpagina in de gaten!

Tuincafé open van woensdag tot en met zondag vanaf 10:00 uur. Zoveel mogelijk biologische en zelfgemaakte gerechten. We hebben een kleine, wisselende kaart zodat we onze oogst kunnen verwerken. Onze biologische koffie is van branderij Boot in Baarn. We zijn trots op ons eigen appel- en appelperensap en schenken biertjes van brouwerij Budels. We zijn zelf fan van vers en eerlijk eten voor een aantrekkelijke prijs. Dat streven we in ons eigen café ook na. Kom je een keertje kijken en proeven?

Gedurende het jaar organiseren we verschillende publieksactiviteiten. De meeste keren jaarlijks terug, zoals de LENTeMARKT rond begin mei, deelname aan Festival de Oversteek in september en de Oude Ambachtenmarkt. Hou de agenda in de gaten voor de eerstkomende publieksactiviteiten!

Erfgoedinstelling
Enerzijds functioneert het als operationele kwekerij met de bijbehorende indeling en verzamelingen oude fruit-, groenten- en plantenrassen en -soorten.
Anderzijds beheert het, in functie als meer traditioneel museum, een verzameling huisraad, gebruiksvoorwerpen en werktuigen die typisch waren voor het leven en werken van de Lentse warmoezeniers en hun families, en die voor het grootste deel ook afkomstig zijn van nazaten van deze families. De meeste van deze voorwerpen dateren uit de tijd vóór en vlak na de Tweede Wereldoorlog.
De Historische Tuinderij te Lent onderscheidt zich van meer traditioneel opgezette agrarische musea in het feit, dat het zwaartepunt van de activiteiten is gericht op het in stand houden van een operationele kwekerij. Ook de expositie in het museum richt zich met name op deze voor Lent specifieke vorm van tuinbouw; het wil echter geen omvattend beeld schetsen van allerlei mogelijke landbouwactiviteiten (inclusief akkerbouw en veeteelt).
Er zijn in Nederland nog twee andere Historische Tuinen te bezichtigen, nl. die van Aalsmeer en het Westlands Museum voor Streek- en Tuinbouwhistorie te Honselersdijk, die beide met het verbouwen van aldaar gangbare gewassen en kweekmethoden willen tonen hoe zich in hun streek de tuinbouw heeft ontwikkeld.[/learn_more][learn_more caption=”Landwinkel de Mookerheide”]Landwinkel De Mookerheide. Heumensebaan 2 Molenhoek. Open di-vr:9-18; za: 9-17 www.landwinkeldemookerheide.nl[/learn_more][learn_more caption=”Zuivelboerderij Landwinkel De Diervoort, vooral zuivel”]Zuivelboerderij De Diervoort Staddijk 17 Wijchen Open: di t/m za 10-17 uur diervoort.nl[/learn_more][learn_more caption=”Zelfpluktuin Ooijs moois”]Ooijs Moois, zelfpluktuin voor kleinfruit. Leuthsestraat 3 Ooij. Open: 1 juni tot 1 november : wo 13– 18 ; vr 10– 18; za 10– 18. ooijsmoois.nl [/learn_more][learn_more caption=”Landwinkel De Woerdt”]De Woerdt, Ressen. Vooral fruit. Woerdsestraat 4 Ressen Open: ma t/m do: 8.30 – 18 uur vr: 8.30 – 20 uur; za: 8-17 uur www.dewoerdt.nl[/learn_more][learn_more caption=”Landwinkel Van Wagenberg”]Van Wagenberg fruit: Rotsestraat 2 Overasselt Open: wo-do: 9-18 uur za: 9-16 uur www.vanWagenbergfruit.nl[/learn_more][learn_more caption=”Landwinkel Beijer Groesbeek”]Klein Amerika, Klein Amerika 3 Groesbeek Open: di-vr: 8.30-12.30 en 13-17.30; za: 9-17.30 www.beijergroesbeek.nl[/learn_more][learn_more caption=”Oregional: regionale boeren”]https://www.oregional.nl/NL/Onze-boeren

Platform dat burger en boer in de regio Nijmegen en Kleve dichter bij elkaar wilt brengen.
De boeren hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Wij verkopen producten van onze aangesloten leden rechtstreeks aan afnemers binnen de regio. Oregional heeft een breed assortiment verse en houdbare producten. Wij leveren niet alleen aan horeca en zorginstellingen, maar ook aan bedrijfscateraars en winkels.


[/learn_more] [learn_more caption=”Biologische en BD-bedrijven met huisverkoop”] http://www.rivier-land.nl/verkoop/index.html
Stichting die biologische boerderijen en boerderijwinkels in kaart brengt; voedsel uit de eigen regio!

[/learn_more] [learn_more caption=”Natuurwinkels”]

Ekoplaza:
Groenestraat 199 en Ziekerstraat 79, tel:: 024 – 3553492
http://www.ekoplaza.nl/

Odin:
Daalseweg 206, tel:  024-3607576
https://www.odin.nl/over-odin/winkels/odin-nijmegen/

Van Nature: 
Gerard Noodtstraat 135 – 137, tel: 024 3605081, gratis parkeren voor de deur
http://www.vannature-nijmegen.nl/

Uit Eerlijk winkelen Nijmegen: zet je op deze website een vinkje naast “mooi en gezond”, dan vind je natuurdrogisten.

Zet je het vinkje naast eten en drinken

[/learn_more][learn_more caption=”Vrienden van de aardpeer”]

Vrienden van de aardpeer: www.vriendenvandeaardpeer.nl
Stichting die zich inzet voor de aardpeer én in de toekomst tuinprojecten in Nijmegen wil coördineren.[/learn_more] [learn_more caption=”Kaart Eetbaar Nijmegen met van alles rondom voedsel”]Deze kaart beoogt een overzicht te geven van initiatieven en bedrijven die Nijmegenaren kunnen helpen aan gezond voedsel. Van volkstuin, buurtmoestuin, bijen tot natuurvoedingswinkels en boerderij-automaat.  Bekijk de originele kaart op Google Maps.

[/learn_more]