Home » werkgroepen » Kerngroep » Vergadering kerngroep: 16 maart 2011

Vergadering kerngroep: 16 maart 2011

Aanwezig: 
Karla Mulder: Eetbare tuinen, Vervoer
Cecile van de Pol: Eco transitie teams, Regionaal voedsel,  Repair café (nog niet van start)


Nieuwe maandelijkse activiteit: ’s avonds samen vegetarisch en biologisch eten: iedere 3e woensdag van de maand.
Cecile vindt het leuk om vegetarisch en biologisch te koken, maar vindt het ook leuk om mee te eten als iemand anders kookt. Zie de uitnodiging

Het TT café in juni vervalt, omdat het dan hemelvaartsdag is. We verplaatsen hem naar 6 oktober 2011.

Cecile gaat een workshop volgen bij de waarmakerij op 22 maart: social media, zoals linked in en twitter. Om meer jongeren te bereiken bij TT Nijmegen

Cecile laat een folder zien van http://www.stichtingclip.nl/volkstuin/

Uit de site: “In 2010 zijn de eerste ervaringen opgedaan met een kleinschalig volkstuin-project om minima te stimuleren om te gaan tuinieren op een volkstuin. Het is een eenvoudige en goedkope manier om iets voor minima te doen.
Het project is een samenwerking tussen gemeenten en volkstuinverenigingen.
Zij voeren het volkstuinproject op hun eigen manier uit: volgens de regels van de volkstuinvereniging en de afspraken die met de gemeente gemaakt worden.
De formule kan aan elke lokale situatie worden aangepast.

Karla ontving een aantal exemplaren van “Dichterbij” van maart 2011, het ledentijdschrift van de RABObank. Hierin zijn de interviews opgenomen met Cecile, Karla en Clarence. Karla zet dit als nieuwsbericht op de site.

Films:

 • Bewustwordingsfilms: we bedenken dat we deze in kleine groep bij de mensen thuis willen aanbieden. Bij TT-ers maar ook bij anderen, die nog weinig van het transition town idee hebben gehoord. Er zou dan iemand van TT Nijmegen aanwezig kunnen zijn om vragen te beantwoorden en ook te laten zien hoe TT Nijmegen een antwoord biedt. Cecile maakt een lijstje van de films die we zelf in bezit hebben. Karla zocht ook al films op het internet en zette die op https://transitiontownnijmegen.nl/tnij/informatie/films
 • Films in café Allicht. We willen een lijstje met mogelijk te vertonen  films rond laten gaan op die avond. De aanwezigen kunnen dan kiezen welke film hun voorkeur heeft. De film met de meeste voorkeursstemmen wordt dan de eerstvolgende TT café avond vertoond.
 • Karla maakt een invulformuliertje dat onderaan het filmbericht komt te staan op de site. Hierop kan, wie wil, een suggestie doen voor een film. Zie: https://transitiontownnijmegen.nl/tnij/archief/filmavond-thank-you-for-smoking

PR:

 • Cecile gaat zaterdag naar de opening van het groene Hert. Ze probeert nog wat folders te printen, via André. We hopen dat we daar wat achter kunnen laten. Onze naamsbekendheid kan een stuk beter.
 • TT Nijmegen is uitgenodigd door het UMP: 
  Wij schrijven u om uit te nodigen voor de Groene Week, een initiatief van het Universitair Milieu Platform en Cultuur op de Campus in samenwerking met Studentenvakbond AKKU en Radboud Universiteit Nijmegen. Dit initiatief zal één van de grootste evenementen van het jaar zijn, en zal plaatsvinden op de campus van de Radboud Universiteit Nijmegen.
  Cecile, Tim, Rieky, Ton, Anita gaan hier in ieder geval aan meedoen. Anderen wellicht ook. Karla gaat hiervoor in eierdozen van Cecile permacultuur planten, zoals eeuwig moes voorzaaien. Karla overlegt nog even met de eetbare tuinen groep.
  Karla zal ook een fotoboekje maken van de permablitzes 2010: foto’s van voor en na de blitz-actie.

Social media:

 • Onder ieder nieuwsbericht staat nu een regeltje met social media symbolen. Hiermee is het eenvoudig om een bericht door te sturen naar je vrienden op Facebook, Hyves, gmail, linked in ed.