Home » werkgroepen » transitiecafe » Agenda TT cafe » Transitie café: vegetarisch eten

Transitie café: vegetarisch eten

MAANDELIJKS TRANSITIE CAFÉ Transition Town Nijmegen organiseert op donderdagavond 1 december a.s. weer een TRANSITIE CAFÉ in de Klinker, van Broeckhuysenstraat 46, Nijmegen. Inloop 19:30, start lezing 20:00

De feestdagen komen er weer aan, met heel veel knusse familie-etentjes waar menig vegetarier of veganist soms wat lastige vragen moet beantwoorden, vervelende discussie moet voeren, of het juist vooral heel gezellig moet houden door toch maar mondje dicht te doen. Maar is vlees eten inmiddels niet ‘sooo last century’? Behalve dat de vleesindustrie wereldwijd de lelijkste viespeuk is voor het milieu, rijst ook steeds meer de vraag; Hoe gezond zijn ons gehaktballetje en plakje kaas eigenlijk? Horen vlees- en zuivelconsumptie inmiddels niet thuis in het rijtje roken, bellen achter het stuur en heel hard moterrijden zonder helm? De wetenschap toont overtuigend aan van wel.

Romilda van der Wal (de Keuken van mevrouw de Boer) zet alle feiten op een rijtje.

Met fragmenten uit de film “Forks over Knives”. (www.forksoverknives.com/)

Romilda van der Wal eet sinds 1990 vegetarisch en kookt als haar alter ego Mevrouw de Boer vegetarische en biologische maaltijden, geeft kookworkshops en bakt veganistische taartjes.

www.dekeukenvanmevrouwdeboer.nl/
http://www.dekeukenvanmevrouwdeboer.nl/home/waarom-vegetarisch  “]