Home » lokaal » Uit eten

Uit eten

Een heel handige website hiervoor is https://www.happycow.net/searchmap?location=nijmegen. Pas wel even zelf de actieradius aan, die staat standaard ingesteld op 15 km.

 

Je kan ook de website van eerlijk winkelen hiervoor gebruiken, zet dan een vinkje naast Eten en drinken.

Speciale aandacht voor: 

[learn_more caption=”De Klinker”]

Van Broeckhuysenstraat 46
6511 PK Nijmegen
024-3605208
klinker(a)grotebroek.nl

De Klinker

Openingstijden:
Soepcafé woensdags vanaf 18:30u.
Dagcafé zaterdags van 12:00u tot 17:30u.
Eetcafé zaterdags & zondags vanaf 18:30u.

Politiek café de Klinker is de ontmoetingsruimte van de Grote Broek. Het is een biologisch, veganistisch (vegetarisch) eetcafé, waar vergaderingen, info-avonden en filmvertoningen plaats kunnen vinden en dat daarnaast ruimte biedt aan een anarchistische bibliotheek.

De Klinker wordt volledig gerund door vrijwilligers en is non-profit. Met eventuele winst worden sympathieke acties en projecten door het hele land gesteund.

Door de week is De Klinker beschikbaar voor vergaderingen, info- en filmavonden. Op woensdagen is er een soepcafé , waarna ook vaak info en discussie volgt, of een film wordt vertoond.

Op zaterdagmiddag is het dagcafé geopend en wordt je voorzien van tosti’s, taart, koffie, thee en een krant, of een boek uit de anarchistische bibliotheek.

Op zaterdag- en zondagavond is het eetcafé vanaf 18:30u geopend en wordt er om 19:00u een betaalbare drie-gangen maaltijd geserveerd. In de even weken kun je ook op vrijdagavond op 19:00u in de Klinker eten. Dan wordt de maaltijd door Mulawan bereid en gaat de opbrengst naar migranten in nood.
Reserveren voor het eten is noodzakelijk (behalve voor soepcafé) en kan op de dag zelf via 024-3605208 of door even binnen te lopen.

INLOOP-LUNCHCAFÉ

Iedere eerste dinsdag van 11.00 tot 15.00 wordt er in De Klinker een gezellig lunchcafé gerund door mensen met een psychiatrische diagnose. Het café is open voor iedereen en juist ook bedoeld als ontmoetingsplek voor mensen met en zonder diagnose. Er worden heerlijke broodjes gemaakt, en er zijn ook regelmatig discussies en lezingen over o.a. een kritische kijk op de psychiatrische zorg.

[/learn_more] [learn_more caption=”Crudo”] 

  • Maandag 11:30 – 17:00
  • Dinsdag Gesloten
  • Woensdag Gesloten
  • Donderdag 11:30 – 21:00
  • Vrijdag 11:30 – 21:00
  • Zaterdag 10:30 – 21:00
  • Zondag Gesloten

Adres: Burchtstraat 126
Boetje: 06 1346 0807
Jim: 06 4860 8036
info@crudo.nl
https://crudo.nl/

Vanuit onze passie voor een gezonde en natuurvriendelijke leefstijl, is de droom ontstaan om een duurzaam, 100% plantaardig eetcafé met winkel te openen. In 2014 zijn wij gestart als Raw Food café maar hebben inmiddels ook een volledige warme kaart om een breed publiek te kunnen laten ervaren hoe compleet en lekker plantaardig eten is. Van vegan junkfood tot supergezonde Living Foods.

Van uitsluitend verse, biologische producten maken de wij lekkerste slow juices, groente- en fruit smoothies en andere lekkernijen. De gerechten zijn niet alleen rauw en veganistisch, maar ook glutenvrij, lactosevrij en suikervrij. Voor ieder wat wils! Kom langs voor een gezellig kopje koffie, een heerlijke lunch of neem je laptop mee en maak gebruik van het open Wi-Fi-netwerk.

Je kunt zelf salades scheppen in je eigen meegebrachte verpakking. Ook voor de juices en smoothies neem je je eigen beker of glas mee.

Ook verzorgen wij bedrijfs- en privécatering

Daarnaast heeft een plantaardige levensstijl met biologische en lokale producten, een minimale belasting op het ecosysteem. Al onze gerechten zijn biologisch, onbewerkt en bovenal ambachtelijk bereid. Deze verwerkingsmethode verzekert het behoud van de voedingswaarde van het voedsel en het behoud van natuurlijke essentie en smaak van de ingrediënten. Wij weten uit ervaring hoe voeding je geest kan scherpen, je lichaam in vorm kan houden en je jong en energiek kan doen voelen. Deze ervaring willen we het liefst met iedereen delen. Niet voor niets noemen wij onszelf The Healthiest Place in Town.

[/learn_more]