Home » Actueel nieuws » Transition town radio

Transition town radio

Sinds 11 september 2009 is er Transition Town Radio, gemaakt door radio Voorst. Wekelijks is er een uur zendtijd. Op donderdag van 19-20 uur. Op vrijdagochtend wordt de uitzending  herhaald om 10 uur. Zie hier de programmering.

De onderwerpen hoeven niet beperkt te blijven tot Voorst en omgeving. Wie een goed onderwerp heeft, kan contact opnemen met ttradiovoorst@gmail.com.

Een overzicht van de laatste uitzendingen : http://deventer.transitiontowns.nl/?cat=50

Volg hier de wekelijkse uitzendingen:

Je kunt je ook abonneren op een podcast van de radiouitzendingen, waarna je ze kunt beluisteren op je mp3 speler: http://ttradio.podOmatic.com/rss2.xml

Overgenomen van de site van TT Deventer:
Transition Towns groeit en heeft sinds vorig jaar ook al een eigen radioprogramma. Lokaal en dat is mooi. Het is tenslotte echt een Transition Town idee om zaken op lokaal niveau op te pakken. Het programma wordt gemaakt in de studio in Twello en op locatie.
De ‘crew’ bestaat uit: Jan Schenk, technicus en Adri Ros, beiden ook voor locatie interviews, Angelique van Til, betrokken bij Eco-tribe in Teuge studiointerviews en de vaste stem van het programma, Ireen Los vanuit de initiatiefgroep Transition Town Zutphen, ook locatieinterviews en Rob van Toor uit Voorst, voor de vast column en tips.

Zoveel mogelijk Transition Town thema’s komen in de uitzendingen aan de orde, naast een agenda, muziek zoveel mogelijk van locale muzikanten. Thema uitzendingen waren er ondermeer rond: techniek, oude ambachten in een nieuw jasje, Hart en Ziel.