Home » werkgroepen » transitiecafe » Agenda TT cafe » Transitie café: repair café (+verslag)

Transitie café: repair café (+verslag)

 

Kort verslagje over deze avond:

Cecile vertelde hoe ze enthousiast is geworden over het repair-café initiatief: repaircafe.org/over/ (spoel even door naar 03:30)
We zien eerst een video Manufactured Landscapes  waarin mensen uit een computer-afvalberg bruikbare onderdelen zoeken
[youtube  http://www.youtube.com/watch?v=67j7JlEZzpQ&feature=related]

Dat willen we onze medemens niet aandoen. Zeker niet als het niet nodig is. We kunnen zelf haast niets meer repareren en ook de winkel heeft liever dat je een nieuw apparaat koopt en het oude weggooit. Wie zijn oude broodrooster of geliefd kledingstuk nog ergens heeft bewaard, zou terecht moeten kunnen in een  repair café. Daar helpt iemand ons weer aan deze vaardigheden: goed kijken, meedenken, zelf doen. Het geldt niet voor alle denkbare klussen dat vrijwilligers dit kunnen, maar zij kunnen je dan wel doorverwijzen of adviseren.

We bekeken ook een video van het 1e repair café in Apeldoorn, voorjaar 2011
[youtube http://youtu.be/99nDRRO8nkQ]

In de brainstorm daarna lieten we onze gedachten gaan: wat zou er nodig zijn om in Nijmegen een repair café te starten; ruimtes, soort reparaties (zie zou mee willen werken?), sponsoring, aansluiten bij vergelijkbare initiatieven.

Vier mensen gaan aan de slag met deze ideeen. Wie wil kan zich aansluiten, mail dan naar Cecile. Je bent zeer welkom!


MAANDELIJKS TRANSITIE CAFÉ Transition Town Nijmegen organiseert op donderdagavond 5 mei a.s. weer een TRANSITIE CAFÉ in de Klinker, van Broeckhuysenstraat 46, Nijmegen. Inloop 19:30, start lezing 20:00

In verschillende steden in Nederland zijn al Repair Café’s van start gegaan, Nijmegen blijft toch niet achter?!

We hopen op deze avond genoeg mensen enthousiast te  maken  om ook in Nijmegen een Repair Café van de grond te tillen. Cecile vertelt daarom wat een  Repair Café inhoudt, waarom het  belangrijk  is om kapotte spullen te repareren en ook hoe leuk dat kan zijn.Verder  zijn  er inspirerende beelden te zien van Repair Café’s in andere steden.

Er valt van alles  te repareren natuurlijk maar op 5 mei houden we het, als  klein voorproefje, alleen bij textiel. Breng een oud  kledingstuk mee en ontdek hoe je dat  kunt repareren of pimpen. Hulp aanwezig!

Tevens ‘s middags en ‘s avonds eetbare planten ruilen.

In de Brug van 29-04-2011: 
[advanced_iframe http://www.deweekkrant.nl/pages.php?page=1749763 730 800]

http://www.repaircafe.nl/info/ “]

Tevens ’s middags en ’s avonds eetbare planten ruilen.