Home » Actueel nieuws » Toiletpapier

Toiletpapier

Wist je dat in Venezuela het toiletpapier al 5 jaar schaars is? (omdat de regering de prijs bepaalde en die zo laag maakte dat niemand het voor die prijs wil produceren)

De meeste mensen kunnen niet zonder en staan daarvoor in ellenlange rijen.

Zou jij zonder kunnen? Hieronder het filmpje van iemand die altijd al zonder kon.

En een Transition Towner uit Nijmegen mailde na het zien van het filmpje:

Grappig, dat filmpje van het alternatief voor wc-papier. Ik doe het al ruim een jaar op vergelijkbare wijze! Ik heb een tas met washandjes en een luieremmer halfvol water waar ik ze na gebruik in doe. Elke vijf dagen was ik de inhoud van de emmer op 95 graden. Ik gebruik meestal ook doekjes (i.p.v. keukenpapier) om viezigheid van de vloer te poetsen. Die doekjes gaan ook in die emmer. En m’n katoenen maandverband gaat er ook in.
 
Ik moet wel zeggen dat wij dit systeem alleen boven hanteren, beneden hebben we wc-papier voor de gasten. En mijn partner wil er helemaal niet aan, die gebruikt nog steeds wc-papier. Maar ik vind de washandjes veel fijner! Ook onze dochter gebruikt ze graag.

 

Een mooie handleiding voor het zelf maken van wasbaar toiletpapier , al lijkt de maat 15 x 15 cm praktischer.

Een Nederlands blog over wasbaar toiletpapier met vooral positieve reacties over: velen doen het uit milieu-overwegingen en vinden het eigenlijk veel prettiger.