Home » lokaal » kinderen » Struin

Struin

Struin staat voor milieubewuste opvang en biologische consumpties. De kinderen worden per groepsfiets en bakfiets vervoerd waardoor het milieu ontzien wordt. In onze gehele bedrijfsvoering houden wij rekening met het milieu en de gezondheid van uw kind. We eten uitsluitend biologisch en dus onbespoten voedsel.

Struin gebruikt tweede hands kleding als reservekleding, er zijn gebruikte mappen in ons kantoor. Er worden alleen recyclede papieren en enveloppen gebruikt. Struin koopt in bij WAAR (fair trade) en het Groene Hert, Nijmegen. De potloden zijn zelfs recycled! 

Wij geloven dat kinderen zich het beste ontwikkelen door te spelen in de wildere natuur. We zien dat kinderen hier vrolijk en blij van worden.
Wij weten dat spelen in de natuur bijdraagt aan de verbondenheid met de natuur en we zijn ervan overtuigd dat deze verbondenheid bijdraagt aan natuurbehoud.
Onze droom: een duurzame aarde als gezonde leefomgeving voor alle soorten. Ons streven is dan ook onze aarde zo goed mogelijk door te kunnen geven aan volgende generaties.

Zo startte Matthijs de Gruijter in 2007 met Struin. Met een klein groepje en één Struin-fiets ging hij op pad. Het werd een succes. Struin groeide en ontwikkelde zich in 10 jaar tijd tot een natuur pedagogisch centrum voor kinderen. Met een team van 40 hoogopgeleide medewerkers, wordt er natuur-kinderopvang geboden aan ongeveer 450 kinderen in Nijmegen e.o. Vanuit vijf verschillende afdelingen wordt uitgeweken naar diverse natuurgebieden.