Home » Actueel nieuws » Stop ecocide 2020: laat er een wet komen die de aarde beschermt

Stop ecocide 2020: laat er een wet komen die de aarde beschermt

Polly Higgins, een internationale advocate, bedacht dat het raar was dat zij iedereen maar verdedigde in rechtszaken maar dat er niemand was die de rechten van de aarde verdedigde. Ze bedacht een wet en het woord ecocide. Ze bracht haar idee onder de aandacht bij wereldleiders en startte een actie om de steun van burgers voor haar idee in kaart te brengen: Wish20, een wereldwijd burgerinitiatief dat de groeiende steun voor de wet op ecocide in kaart brengt en de wereldleiders het mandaat geeft om ecocide tot een internationale misdaad te maken.

Een aantal Europeanen luisterde naar de lezing van Polly Higgins, die voorstelt om van ecocide de 5e misdaad tegen de vrede te maken en kwam op 22 januari met een europese petitie: het doel is om 1 miljoen handtekeningen te verzamelen in een jaar tijd. Doe mee!

Ecocide is het beschadigen, het vernietigen of het verlies van ecosystemen. Laten we samen een einde maken aan ecocide in Europa! Doe ook mee aan de Europese actie en klik op onderstaande link.

https://www.endecocide.org/en/

[youtube http://www.youtube.com/embed/8EuxYzQ65H4]