Home » Actueel nieuws » Stemmen voor het aardehuis

Stemmen voor het aardehuis

Een bericht van een vriendin van iemand uit de eetbare tuinen groep:

Lieve familie, vrienden, kennissen en ex-collega’s,

De meesten van jullie weten dat een groepje idiote idealisten, waar ik mij onder bevind,  hard aan het werk zijn om ons aardehuisproject te realiseren. We zijn al een heel eind op weg: eind oktober hopen we de bouwvergunningen voor de huizen te krijgen. Voor wie er nog niet zo veel van af weet, zie www.aardehuis.nl.

Momenteel doen we mee aan een Overijsselse wedstrijd: Het Duurzame Dorp. We zitten al bij de eerste 8. Komende weken worden er 4 dorpen uitgekozen die dan in de finale gaan voor de hoofdprijs. Deze hoofdprijs is veel mediabekendheid en een enorm bedrag van € 200.000! Dit zouden wij heel goed kunnen gebruiken. Een deel van dit geld willen we besteden aan het bezoekerscentrum, waarmee wij onze verworvenheden voor een groter publiek beschikbaar willen maken en het andere deel om de grote tegenvaller (een dikkere veenlaag in de bodem waardoor we nu voor € 8.000 per huishouden meer moeten gaan betalen dan begroot) op te vangen.

En jullie kunnen ons helpen: de nummer 4 van de finalistendorpen wordt namelijk gekozen door het publiek, door middel van een stemming. Van 3 oktober tot 2 november kan er gestemd worden op ons project. Van alle dorpen is een filmpje gemaakt die deze periode na elkaar uitgezonden worden. We hebben daarmee een beetje pech, want ons filmpje wordt pas op 31 oktober uitgezonden, terwijl de stemming op 2 november al stopt.
Dus we moeten het hebben van ons eigen netwerk. Jullie. We hebben jullie hulp hard nodig, want het gaat om honderden stemmen die we moeten verzamelen.

Daarom aan jullie allen de vraag of jullie ons willen helpen met deze wedstrijd. Wat kunnen jullie doen:

  • Allereerst het stemmen: je hoeft alleen maar te klikken op . Dan kom je direct op de webpagina waar je op ons aardehuisproject kunt stemmen. Je vult daar je emailadres in. Dan krijg je op dat emailadres een bevestigingsmail, waarmee je je stemming moet bevestigen. Je kunt naast je eigen email ook stemmen met de emailadressen van je eigen gezin/familie.
  • Je kunt ook jouw eigen netwerk inzetten om zo nog meer stemmen voor ons project te verzamelen. Hieronder vind je een stukje tekst over ons project wat je hiervoor zou kunnen gebruiken.
  • Je kunt een berichtje over ons project en de stemming zetten op je facebook, hyves, twitter, enz.

Wij gaan er voor en hopen dat jullie ons willen helpen. Alvast heel veel dank voor jullie ondersteuning!

Veel liefs,

Tessel.