Home » werkgroepen » eetbare tuinen » permacultuur » Permablitz: uitnodiging

Permablitz: uitnodiging

Permablitz is een manier waarbij je samen met andere mensen in 1 dag je eigen tuin of een tuin van iemand anders kan veranderen in een eetbare permacultuurtuin.

In navolging van de Permablitz van TT Eindhoven wil deze subgroep vanaf maart 2010 elke maand op een zaterdag of zondag 6x 1 tuin snel omtoveren in een eetbare permatuin.

Deze subgroep kan in maart van start gaan als er naast mij nog 5 andere mensen zijn die om de beurt hun tuin hiervoor beschikbaar stellen en ook 5x de 5 anderen in dit half jaar op 5 zaterdagen of zondagen willen helpen met hun tuin onder begeleiding van een permacultuur deskundige.

Ik zoek dus minimaal 5 bereidwilligen. Je kunt je aanmelden door op deze “diskussie” te reageren. Om mee te kunnen doen is geen ervaring met permacultuur nodig. Daarnaast zijn anderen ook altijd welkom die zo’n gezellige zaterdag of zondag of een deel daarvan mee willen helpen.

De eigenaar van de tuin bepaalt van tevoren met de deskundige het ontwerp van de tuin en regelt de zaken, elementen en materialen die daarvoor nodig zijn. Planten worden gekozen die elkaar ondersteunen.

Er hoeft niet gespit te worden. Kunstmest en ongediertebestrijding wordt niet gebruikt. Breng wat eigen gereedschap (schop, snoeischaar, tuinschepje, werkhandschoenen) en lunch (om te delen) mee. De gastvrouw/heer zorgt voor koffie en thee. Draag stevige schoenen en kleding die makkelijk zit en vuil mag worden. Zeker bij zonnig weer zijn een zonnebril, hoed en zonnebrand middelen aan te raden.