Deze groep bestaat uit circa 10 mensen. We komen met 5 a 6 mensen naar de tuin van een van ons en nemen die onder handen om hem in één dag om te toveren in een eetbare permacultuurtuin. TT Eindhoven is hiermee in 2009 begonnen. Het idee sprak ons aan.  Ieder helpt mee bij de tuin van de anderen. Dit gebeurt onder leiding van Toon en Romilda, die beide  ervaring hebben met werken obv permacultuur. Karla en Elly volgden op 26 maart de workshop Kruidenspiraal maken bij de Kleine Aarde.  zie dit verslag en filmpje

Heleen was als eerste aan de beurt op 8 maart 2010. Haar biologische volkstuin werd deels permacultuur-tuin: we legden karton op de winde en maakten verhoogde bedden.

Permablitz groep

Daarna, op 11 april,  maakten we bij Linda onder andere een kruidenspiraal:
Permablitz groep

Bij Karla maakten we op 25 april een kruidenspiraal bovenop water, dat in verbinding staat met de vijver. Bekijk de diavoorstelling om dit te begrijpen.

Het is erg leuk om te doen met elkaar. Vooral doordat Toon of Romilda tevoren in overleg met de eigenaar van de tuin een plan maken. Hij/zij verzamelt tevoren alles wat hij nodig heeft, zodat wij goed aan de slag kunnen.

Pin It on Pinterest