Van Miquel:
Ik stuur dit artikel door omdat het relevant is voor iedereen die veel soja(producten) eet. Vooral vegetariërs en veganisten eten aanzienlijke hoeveelheden soja vanwege het hoge eiwit-gehalte en het hoge ijzer-gehalte, maar wat weinig mensen weten is dat deze ongefermenteerde soja (melk, tofu) een aantal toxische eigenschappen bezit. Dit geldt niet voor gefermenteerde soja (miso, tamari, natto, tempeh) waarin de toxische stoffen zijn omgezet tot nuttige nutriënten.
Dit is de vorm waarin Aziaten soja eeuwenlang gegeten hebben en heel iets anders dan dat er nu op grote schaal onder mensen die best bewust proberen te eten. Tja, er wordt zoveel gezegd en geclaimd en ook soja is ‘big business’, als veevoer en als zogenaamd alternatief voor vlees, maar de enige toekomst die soja volgens mij echt heeft, is als supplement in de vorm van gefermenteerde soja. Om als vegetariër of veganist aan voldoende eiwit en ijzer te komen, kun je je volgens mij beter richten op andere zaden, peulvruchten en noten, liefst ongebrand en mogelijk gekiemd of geweekt.

Wil je meer weten, lees dan dit artikel:
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/09/18/soy-can-damage-your-health.aspx

Translate »

Pin It on Pinterest