Home » Informatie-Films » Transitie_algemeen » Off the grid

Off the grid

Off the grid: Documentaire Alexander Oey reisde door de Verenigde Staten en filmde gemeenschappen die het heft in eigen hand hebben genomen. 

Van de 50 Amerikaanse staten zijn er 46 bijna failliet. Ruim 13 miljoen Amerikanen zijn werkloos en meer dan 49 miljoen mensen leven beneden de armoedegrens. Alexander Oey reisde door de V.S. en filmde gemeenschappen die het financiële heft in eigen hand hebben genomen.
Sinds de laatste financiële crisis is het vertrouwen in de Amerikaanse federale overheid lager dan ooit. In Great Barrington hebben inwoners een eigen munt om minder afhankelijk te zijn van de dollar. In Austin, Texas zorgt radiopresentator Alex Jones sinds kort voor zijn eigen elektra en watervoorziening. In Sandpoint, Idaho is de Amerikaanse droom onder de bezielde leiding van een boeddhistische burgemeester ingeruild voor duurzame oplossingen.

Utopia
Al deze initiatieven zijn een manier om een beter leven te creëren in een tijd van grote onzekerheid. Mensen zoeken hun eigen Utopia buiten het financiële systeem en de overheid. Zijn deze gemeenschappen de juiste weg ingeslagen? Hebben ze werkzame alternatieven gevonden, terwijl overheden wereldwijd op een bankroet afstevenen?

 http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1262992