Home » werkgroepen » bataaf » Nijmegen kiest eigen geld: de Nijmeegse Bataaf

Nijmegen kiest eigen geld: de Nijmeegse Bataaf

Nijmegenaren kozen Bataaf als naam voor het regionale geld dat komend jaar hier in omloop komt. Nu roept de Bataaf-organisatie de Nijmeegse bevolking op om te kiezen hoe ons geld er straks uit ziet. Zondagavond 2 oktober om half acht opent het Bataaf-team de deuren van de Valkhofkapel voor het publiek. Dit is de aftrap van een expositie die na drie weken uitmondt in een spannende verkiezing.
valkhof kapel

Regionale kunstenaars laten zien wat ze in huis hebben, het niveau ligt hoog. Slechts één serie redt het tot in onze portemonnees en jij bepaalt welke door te stemmen op de mooiste van de ingezonden Bataaf-series.

De originele ontwerpen zijn dagelijks vanaf 12 tot 21 uur te zien in de Valkhofkapel en hangen vanaf zaterdag 8 oktober in de foyer van de Lindenberg. Kijken en stemmen kan ook digitaal en op tien centrale plekken in en rond Nijmegen met plaatjesboeken en stembussen, zie www.bataaf.nu . Zondag 23 oktober maakt een vakjury om 13 uur het winnende Bataaf-ontwerp bekend.

Tijdens de expositie zijn er op de maandag- en donderdagavonden deskundigen aanwezig om vragen over dit bijzondere project te beantwoorden. Vragen over wat Bataaf voor deze regio kan betekenen, hoe het werkt, de overeenkomst tussen Bataaf en Euro en wat juist het verschil is.

De biljet-ontwerpen worden anoniem geëxposeerd. De voorkeur van het publiek is de basis voor de besluitvorming van de vakjury. Deze bestaat uit o.a. Corinne Roes (styliste),  Bert van der Lans (voormalig financieel deskundige bij de ABN AMRObank), Doro Krol (nachtburgemeester) en juryvoorzitter Jac. Splinter (ontwerper). De ontwerpen zijn nog een week na bekendmaking te bezichtigen in de Lindenberg.

Meer info: www.bataaf.nu