Home » werkgroepen » Nieuwsbrief » Nieuwsbrief september 2010

Nieuwsbrief september 2010

Beste geïnteresseerden in Transition Town Nijmegen,

Via deze email willen we je op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen. (Je krijgt deze email omdat je op de mailinglijst staat.)

Allereerst de ‘cursus composteren’

Transition Town Nijmegen organiseert een cursus composteren. In de cursus leer je hoe je organisch restmateriaal kunt omtoveren tot voeding voor de planten. De cursus vindt plaats op het terrein van de Historische Tuinderij ‘de lentse warmoezenier’ (http://www.historischetuinlent.nl/) aan de Griftdijk Noord 11 in Lent. Er zijn 4 cursusmiddagen gepland, elk van 13.00 – 16.00 uur: op de zaterdagen 2 oktober, 6 november, 11 december en nog een vierde in het voorjaar in overleg met de deelnemers. De cursusprijs is € 50. Doel van de cursus is om bezitters variërend van een grote tuin tot balkontuin een theoretisch en vooral praktische start te geven met composteren thuis. Er komt een breed scala aan aspecten van compostbereiding aan de orde: het opzetten van een compostbak, het juiste gebruik van groenafval, een eventueel gebruik van meststoffen, het composteringsproces zelf (tijd, temperatuur, vochtigheid), gebruik van compost in tuin of bloembak, tot en met vraag en antwoord zodat iedere deelnemer met haar/zijn specifieke situatie geholpen wordt. De cursus wordt geleid door Philippe Jongeneel. Philippe heeft een jarenlange ervaring als boer/tuinder en docent aan de tuinbouwschool. Opgave en meer informatie is mogelijk per e-mail via nijmegen@transitiontowns.nl of door te bellen met André Disselhorst op 024-3605044. Een ‘reply’ op deze email kan ook. Zie ook de website: https://transitiontownnijmegen.nl/tnij/archief/cursus-composteren-2

Bedrijven die Gelre als betaalmiddel accepteert

Inmiddels is ‘de kop er af’: Zeven bedrijven uit de regio Nijmegen hebben we kunnen toevoegen aan het handelsnetwerk van de Gelre. Deze bedrijven zullen worden (of zijn al) toegevoegd aan de deelnemerslijst op de website van de Gelre: zie: http://www.gelre-handelsnetwerken.nl/ Het gaat om: – Cadeau Bazar, Lange Hezelstraat 29 – Muziekcafé Allicht, Hertogstraat 47 – Azimut Bouwbureau (Passiefhuis Advies) – Organisatie Adviesbureau Schmitz – Frontura, (Internet, Web, Bussiness solutions) – Massage Therapie Lonneke Knegtel – Mulder IT Maatwerk (Website, databases, computerhulp) Wij danken de bedrijven voor het vertrouwen in Gelre. We hopen dat deelname voor deze bedrijven in positieve zin een verschil gaat maken…

Informatie avond over de Gelre

Dinsdag 21 september is de derde informatie avond over de Gelre. Anthony Migchels zal dan aanwezig zijn. Anthony is de initiatiefnemer van de Gelre en goed ingevoerd in regionaal geld. Deze avond zal Anthony diverse vragen beantwoorden. Bovendien kunnen we, afhankelijk van de behoefte, video’s over regionaal geld tonen. Ook zijn er video’s van Willem Middelkoop *) te zien. De informatiebijeenkomst wordt gehouden in: Eetcafé de Klinker, Van Broeckhuysenstraat 46. *) Willem Middelkoop is voormalig beurscommentator en schrijver van de boeken ‘Als de dollar valt’ en ‘De permanente oliecrisis’. Middelkoop zal een lezing verzorgen bij de lancering van de nieuwe Gelre (precies 8 dagen later op 29 september). Voor meer informatie over de Gelre zie http://www.gelre.org.

Wist je dat …

Woensdag 29 september de lancering van de Nieuwe Gelre plaats vindt? Voor het programma en opgave van deelnemers zie: http://www.gelre-handelsnetwerken.nl/ Het 6 september jl. een jaar geleden was dat we de ‘open space’ bijeenkomst hielden? Je, indien je geen berichten van Transition Town Nijmegen meer wilt ontvangen, van de mailinglijst verwijderd kunt worden? Laat dit dan alsjeblieft aan ons weten door een ‘reply’ te sturen.