Home » werkgroepen » Nieuwsbrief » Nieuwsbrief oktober 2010

Nieuwsbrief oktober 2010

Beste geïnteresseerde in Transition Town Nijmegen,

Onderstaand enkele aankondigingen en ook nieuwtjes van de website:

Filmavond in muziekcafé Allicht – ‘We feed the world’

Transition Town Nijmegen verzorgt een filmavond in muziekcafé Allicht. Vertoond wordt de film ‘We Feed the World’.

Een Oostenrijkse documentaire over landbouw en het moderne Europa; over globalisering en liberalisering van de Europese voedselproductie en -voorziening; de gevolgen hiervan voor o.a. vissers, boeren, lange-afstandsvrachtwagenchauffeurs en hoge bazen van grote bedrijven; over schaarste en overvloed.

De film geeft een inzicht in de productie van ons voedsel en wat de verbinding is tussen de honger in de wereld en ons.

Wat kunnen we zelf doen om bij te dragen aan een oplossing van dit probleem? Een kort filmpje over voedselteams in België geeft een inspirerend voorbeeld een van de manieren hoe zelf aan de slag te gaan.

Je bent welkom in
Muziek Café Allicht
Hertogstraat 47
Zondag 31 oktober 20:00
http://www.muziekcafeallicht.nl

Transitie Café – ‘Buiten is het koud, binnen wordt het gezellig!’

Eerst vertonen we het filmpje: ‘The Story of Stuff’ van Annie Leonard. Eventueel volgt ‘Plastic Bag’ van Ramin Bahrani. (Beide filmpjes zijn in het Engels.

Daarna is er gelegenheid om creatief te zijn met oud papier, milieuspelletjes te doen (permacultuurspel, groene voetenspel, schone lucht spel) of om gezellig bij te praten of te netwerken.

We zien je graag in het ‘Transitie café’
donderdag 4 november, inloop vanaf 19:30 start 20:00
in eetcafé Klinker
van Broeckhuysenstraat 46

Nieuws van de tuingroep

De tuingroep wil graag terugblikken op een ‘groeiseizoen’ met allerlei activiteiten: excursies, workshops, cursussen en ‘permablitz’-acties. Wat zijn de ervaringen, wat konden we oogsten en wat smaakt naar meer. Ook willen we vooruitblikken op volgend seizoen.

Daarom plannen we een bijeenkomst. Wil je leden van de tuingroep ontmoeten, eens horen wat er zoal gedaan is of heb je ideeën voor volgend seizoen, Dan nodigen we je uit om mee te doen. Je kunt je aanmelden via de datumprikker voor ons wel zo handig voor het prikken van een datum) of door een reactie op deze mail.

Verder, op de website staat nog een verslag van de laatste activiteit: een herfstexcursie in de Gendtse polder. Je kunt het (foto)verslag lezen/(bekijken) via onderstaande link:
https://transitiontownnijmegen.nl/tnij/archief/herfstexcursie-gendtsche-polder-eten-uit-de-natuur

de Gelre in de media

  • De Gelre in de Gelderlander:

Ecoteams

Is ecologisch wonen en leven een onderwerp dat je interesseert, dan is wellicht deelname aan een ecoteam iets voor jou. Er is op dit moment nog plek. Zie ook de website:
https://transitiontownnijmegen.nl/tnij/wat-kun-je-doen/ecoteam/

Afmelden voor deze nieuwsberichten?

Laat het ons weten door te reageren op deze email.