Home » werkgroepen » Nieuwsbrief » Nieuwsbrief november 2011

Nieuwsbrief november 2011

Beste geïnteresseerde in Transition Town Nijmegen,

Via deze email willen we je op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen. Hieronder weer een lijst van de komende activiteiten en een terugblik op voorbije:

Iedere donderdagmiddag: Milieucentrum de Broeikas, Tweede Walstraat 19
Vrije inloop Bataaf

16:00 – 17:00 ‘Bataaf’ overleg over de ontwikkeling van de regionale munt voor Nijmegen en omgeving. Kom meedenken en/of praten. Zie ook: www.bataaf.nu en www.duif.nu

Zondagavond: filmavonden weer vanaf januari.
 

Vanaf januari 2012 houden we maandelijks weer een filmavond.

 

Plannen: Meat the truth
Reversing the irreversible
Smakelijk eten
Leven zonder geld
Heb je zelf een suggestie? Mail dan naar nijmegen@transitiontowns.nl
1 december: TT café. De Klinker, van Broeckhuysenstraat 46 (iedere 1e donderdag van de maand)
Transitiecafé (maandelijks)

Thema: vegetarisch eten

Romilda van der Wal en misschien ook iemand van de Partij voor de Dieren vertellen over hun motieven om geen vlees te willen eten en over de leuke alternatieven die er dan zijn. Met tips voor de kerstmaaltijd!

Plannen: Er komt binnenkort een programma voor heel 2012.
21 januari: Repair Café: officiële opening

 

 Repair Café !

Het Repair Café Nijmegen team organiseert vanaf 21 januari 2012 op iedere derde zaterdag een Repair Café. Inwoners van Nijmegen kunnen tussen 11.00 en 14.00 uur met hun kapotte spullen terecht in ‘het Atelier’ in het Oud Burgeren Gasthuis, Professor Cornelissenstraat 2.

Gereedschap en reparatiemateriaal zijn aanwezig evenals  vrijwilligers met reparatiekennis op diverse gebieden die hulp bieden bij het repareren. Het Repair Café is ook bedoeld als ontmoetingsplaats, dus mensen die niets te repareren hebben zijn van harte welkom.

 

18 januari: biologisch en vegetarisch etentje (iedere 3e woensdag van de maand)
Ter bevordering van onderling contact en wederzijdse uitwisseling van ideeen en ter inspiratie houden we maandelijks een gezamenlijk etentje (biologisch en vegetarisch) voor mensen van Transition Town Nijmegen en Lets leden.

Datum: 18 januari

Tijd: 18:30 (stipt!), inloop vanaf 18:00
Adres: bij Cecile (Lets nr. 137): Javastraat 47
Tel.: 3223110
Prijs: 5,- euro voor TTN mensen, 5 zonnetjes voor Lets leden

Wil je mee eten, geef je dan uiterlijk op maandag 16 januari.

 Kerngroep vergadering: nog geen datum, januari 2012
Kerngroepvergadering (maandelijks)
Ben je actief binnen TT Nijmegen of wil je dat worden, doe dan gerust een keer mee.Mail als je mee wilt doen: nijmegen@transitiontowns.nlDe groep bestaat nu uit: Cecile (TT-café, ecoteams), Rieky (TT-café), Karla (eetbare tuinen, vervoer), Anita (Repair Café), Sietske (Bekendheid en PR)Zie onze oude verslagen 
 


OPROEP:

  • Vrijwilligers gezocht voor het Repair Café: vooral voor reparaties aan kleding, electra, fietsen.
    Wil je meehelpen of ken je nog mensen die hiermee zouden willen helpen? Laat het ons weten, vele handen maken licht werk!
  • Transition Town Nederland organiseert regelmatig basistrainingen: het belangrijkste doel van de training is dat de deelnemers voldoende informatie, inspiratie en concrete handreikingen krijgen om een eigen Transition-initiatief (steviger) van de grond te krijgen.
  • Wie zijn stadstuin wil veranderen in een eetbare tuin kan nu terecht bij: wwww.eetbaarnijmegen.nl. De werkgroep eetbare tuinen heeft een aparte website gemaakt. Tevens bedoeld voor wie een openbare, gemeenschappelijke moestuin wil in zijn buurt.

Terugblik:

  • Eetbare tuinen: het filmpje over eetbaar openbare parken is gereed, zie wwww.eetbaarnijmegen.nl. Sommigen bezochten het Luxdebat De Voedselrevolutie, waar ook iemand van Eetbaar Rotterdam vertelde en een verslag maakte. Tijdens zijn verhaal kregen wij de gelegenheid om iets over Eetbaar Nijmegen te vertellen.
  • Bataaf heeft nu een pagina met vacatures voor vrijwilligerfuncties.
  • TT café: We vertoonden de film NRG serie. Tevoren vertelde één van de makers, Miquel Buckinx er meer over. Na afloop praatten we na met onder andere een paar bezoekers van Occupy Nijmegen.
  • Kerngroepvergadering: zie het verslag. Herstart van de filmgroep met Heili en Anita uit de eetbare tuinengroep en Kay van Occupy Nijmegen.

Plannen:

Ecoteam: Cecile hoopt een 3e ecoteam in Oosterhout te starten. Voorlichtingsbijeenkomst hierover wordt waarschijnlijk december, in de Klif. Opgeven kan nog via het contactformulier.

Bataaf-geld: voorbereiden campagne voor ondernemers, professionalisering van de werkgroep (vrijwilligers welkom!)

Eetbare tuinen: gesprek Jan van der Meer en hoofd Milieu Nijmegen op 20 december.

Meedoen? Andere ideeen? Vul het contactformulier in of spreek ons aan op een TT café-avond.

Overig:

Op 21, 22 en 23 november draait Silent Snow in Villa Lux. Zie ons stukje hierover