Home » werkgroepen » Nieuwsbrief » nieuwsbrief januari 2011

nieuwsbrief januari 2011

Beste geïnteresseerde in Transition Town Nijmegen,

Via deze email willen we je op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen. (Je krijgt deze email omdat je op de mailinglijst staat.)

Allereerst onze beste wensen voor 2011. We wensen iedereen het komende jaar een goede gezondheid, veel geluk en de verwezenlijking van tenminste een van je dromen! Onze droom: Nijmegen in 2011 als Transition Townprominenter op de kaart te zetten, hopen we met jullie hulp uit te laten komen.

Hieronder weer een lijst van de komende activiteiten:
Donderdagavond 6 januari: maandelijks transitiecafé
Miquel en Karla vertellen over een paar van hun ervaringen met duurzame vakanties:
het zal in ieder geval gaan  over een weekend workshop in de permacultuur bostuin van Martin Crawford, Engeland;
en ook over vakantie op milieu vriendelijke boerderijen van ECEAT. Een avond om ideeen op te doen voor de komende zomer.

De Klinker,
van Broeckhuysenstraat 46,
Inloop vanaf 19:30; start presentatie 20:00

Zondagavond 30 januari: filmavond in Muziekcafé Allicht
Vertoond wordt de film “The Yes Men Fix the World”
In deze vaak hilarische film volgen we  Andy Bichlbaum en Mike Bonanno, the Yes Men, die zich op ludieke wijze voordoen als woordvoerders van grote bedrijven. Met behoorlijk wat lef en bluf weten ze overal door te dringen en de ogen van het publiek te openen voor de ware bedoelingen van de multinationals. De provocerende Yes Men zijn grappig, maar stellen tegelijk ook pertinente vragen bij het egoïsme van de multinationals, de groeiende hebzucht in onze maatschappij en de invloed van de markteconomie in onze maatschappelijke keuzes.           

Muziekcafé Allicht,
Hertogstraat 47,
Start: 20:00

Wist je dat …

– er 17 januari weer een nieuw Eco_Team van start gaat? Zes mensen gaan  de komende maanden kijken hoe ze hun huishouden milieuvriendelijker kunnen maken
– Je, indien je geen berichten van Transition Town Nijmegen meer wilt ontvangen, van de mailinglijst verwijderd kunt worden? Laat dit dan alsjeblieft aan ons weten door een ‘reply’ te sturen.