Home » werkgroepen » Nieuwsbrief » Nieuwsbrief februari 2011

Nieuwsbrief februari 2011

Beste geïnteresseerde in Transition Town Nijmegen,

Via deze email willen we je op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen. 

Hieronder weer een lijst van de komende activiteiten:

Zondagavond 27 februari: filmavond in Muziekcafé Allicht
(film nog nader te bepalen)
Muziekcafé Allicht,
Hertogstraat 47,
Start: 20:30

Donderdagavond 3 maart: maandelijks transitiecafé 
Begin van het tuinseizoen.
De werkgroep Eetbare Tuinen geeft de aftrap voor het tuinseizoen met o.a. vele handige tips (voor het, op een eenvoudige manier, kleinschalig en dicht bij huis  kweken van je eigen groenten en kruiden), een zadenruil, het maken van een minikasje en veel meer. 
https://transitiontownnijmegen.nl/tnij/archief/begin-tuinseizoen
De Klinker,
van Broeckhuysenstraat 46,
Inloop vanaf 19:30; start presentatie 20:00

Wist je dat …

  • je ook de onderwerpen van de komende TT-café’s al kan bekijken door op de maandkalender te klikken? En dat we voor de maanden april, mei, juni, september en december al een programma hebben?
  • je ook zelf idee kan in brengen voor bijvoorbeeld oktober of november?  mail dan naar nijmegen@transitiontowns.nl
  • je ook suggesties kan doen voor de maandelijkse filmavond?
  • een aantal van de actieve mensen binnen Transition Town Nijmegen naar het nationale TT treffen in Utrecht zijn geweest en er geïnspireerd en vol energie van zijn teruggekomen?
  • ze boordevol plannen zitten en hierbij dringend hulp kunnen gebruiken? Dus doe mee met:

1) het opstarten van Vers Voko’s
voor uitleg en inspiratie: http://www.versvoko.nl/ en  http://www.youtube.com/watch?v=RnXwhWrU3gA 
Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten: geef je op voor de kennisuitwisselingsdag versvoko’s op zaterdag 12 februari 2011, Amersfoort, 11:00 – 17:00.
Er zijn verschillende werkgroepen o.a. een introductie voor mensen zonder Vers Voko ervaring.
Meld je aan bij   didi@aseed.net en als je het Cecile cecilevandepol@hotmail.com ook laat weten kunnen we (met de trein) samenreizen.

2) het opstarten van een Repair Café
voor uitleg en inspiratie: http://www.repaircafe.nl/
zondag 6 maart gaat het eerste Repair Café in Apeldoorn van start een mooie gelegenheid om een kijkje te gaan nemen hoe zo iets werkt in de praktijk en wat er allemaal komt kijken bij het opzetten van zo’n café. Wie heeft interesse om mee te gaan? Laat het cecile cecilevandepol@hotmail.com s.v.p. weten.
Op 5 mei gaat ons TT café over hoe we in Nijmegen zoiets op kunnen zetten.

Terugblik:
Op het nationale TT Treffen leerde Karla brainstormen in een soort Loesje workshop. Dit hebben we gisteravond, 3/2/2011 toegepast om een naam voor ons nieuwe regionale geld te bedenken. Zie dit verslag

Het TT café over de sociale kanten van permacultuur door Helma Roëll gisteravond, 3/2/2011 was zeer goed bezocht, zie ook hiervan een verslag. Sommigen volgden bij haar de introductie workshop permacultuur. Twee van ons gaan bij haar binnenkort de jaaropleiding volgen.

Sommigen zijn begonnen met de snoeicursus in de historische tuin in Lent, en weten inmiddels het verschil tussen een kale peren-, pruimen-, kersen- en appeltak.

Misschien nog wel het leukste nieuws: we zijn geinterviewd voor het ledenblad (20.000 leden!) van februari van de Rabobank Nijmegen: 4 pagina’s over Transition Town Nijmegen, waarin we over 3 projecten vertelden: ecoteams, eetbare tuinen en regionaal geld. De laatste woorden van de interviewer: ik word helemaal vrolijk van jullie!
De fotograaf nam bij vertrek nog een hieltje eeuwig moes mee naar huis.