Home » werkgroepen » Nieuwsbrief » Nieuwsbrief april 2011

Nieuwsbrief april 2011

Hieronder weer een lijst van de komende activiteiten:

Iedere donderdagmiddag: Milieucentrum de Broeikas, Tweede Walstraat 19
Vrije inloop
14:00 – 16:00 Voor al je vragen en/of ideeen over TT Nijmegen
16:00 – 17:00 ‘Bataaf’ overleg over de ontwikkeling van de regionale munt voor Nijmegen en omgeving. Kom meedenken en/of praten. Zie ook: www.bataaf.nu en www.duif.nu
Zondagavond 24 april:  in Muziekcafé Allicht: Hertogstraat 47  (iedere laatste zondag van de maand)
Filmavond (maandelijks)
start: 20:30
‘Capitalism: a Love Story’Een satirische documentaire rond de financiele crisis van 2007 – 2008, vooral over de stimulerings maatregelen van Bush en Obama voor herstel van de economie. O.a over de consequenties van steeds groter wordende hebberigheid, de ’casino mentalitiet’ van Wall Street, de hongerloontjes van vele arbeiders, de grote golf van uithuiszettingen, maar ook over hoe gewone mensen het heft in eigen hand nemen en zelf oplossingen bedenken of forceren.

 

Donderdagmiddag 5 mei: Milieucentrum De Broeikas, Tweede Walstraat 19
14.00 – 16.00 uur
(kiem)plantjes ruilen. Dit keer ook zelf opgekweekte tomaten, courgettes, pompoenen ed.
Donderdagavond 5 mei: De Klinker, van Broeckhuysenstraat 46 (iedere 1e donderdag van de maand)
Transitiecafé (maandelijks)
Thema: Weggooien? Mooi niet! Repair  Café ook in Nijmegen? door Cecile van de Pol
Inloop vanaf 19:30; start 20:00In verschillende steden in Nederland zijn al Repair Café’s van start gegaan, Nijmegen blijft toch niet achter?!

We hopen op deze avond genoeg mensen enthousiast te  maken  om ook in Nijmegen een Repair Café van de grond te tillen. Cecile vertelt daarom wat een  Repair Café inhoudt, waarom het  belangrijk  is om kapotte spullen te repareren en ook hoe leuk dat kan zijn.Verder  zijn  er inspirerende beelden te zien van Repair Café’s in andere steden.

Er valt van alles  te repareren natuurlijk maar op 5 mei houden we het, als  klein voorproefje, alleen bij textiel. Breng een oud  kledingstuk mee en ontdek hoe je dat  kunt repareren of pimpen. Hulp aanwezig!

Biologisch en vegetarisch etentje (iedere 3e woensdag van de maand)
Ter bevordering van onderling contact en wederzijdse uitwisseling van ideeen en ter inspiratie houden we maandelijks een gezamenlijk etentje (biologisch en vegetarisch) voor mensen van Transition Town Nijmegen en Lets leden.
Cecile gaf de aftrap op 20 april bij haar thuis, maar ook anderen kunnen zich aanbieden om te koken.
Wil je mee eten en/of koken, geef je dan bijtijds op.
Woensdag 1 juni
Kerngroepvergadering (maandelijks)
Ben je actief binnen TT Nijmegen of wil je dat worden, doe dan gerust een keer mee.
1 juni, 18 uur bij Cecile.Mail als je mee wilt doen: nijmegen@transitiontowns.nl

 


Wist je dat …

  • je ook de onderwerpen van de komende TT-café’s al kan bekijken door op de maandkalender te klikken? En dat we voor de maanden april, mei, juni, september en december al een programma hebben? Twee personen hebben onlangs aangegeven graag iets te willen vertellen over klimaatverandering, een studente klimaatstudies in Wageningen en iemand anders die zich hierin verdiepte. Wordt vervolgd.
  • je ook zelf idee kan in brengen voor bijvoorbeeld oktober of november? mail dan naar nijmegen@transitiontowns.nl
  • je ook suggesties kan doen voor de maandelijkse filmavond?
  • je ook suggesties kan doen voor een nieuw te vormen groep? Hier kan je geestverwanten vinden en samen aan een Transition town aspect werken.
  • je van harte welkom bent om mee te denken/praten op de kerngroepvergaderingen? Mail naar nijmegen@transitiontowns.nl als je erbij wil zijn.

OPROEP:

  • Het  initiatief Bataaf, voor beter geld in Nijmegen en omstreken, zoekt een goed ontwerp voor de Bataaf-biljetten en heeft hiervoor een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Dit gebeurt onder leiding van Jac. Splinter. Medio september exposeren zij de kanshebbers, waarschijnlijk in de Stratemakerstoren, en kiest een vakjury de beste reeks van zes ontwerpen voor de zes verschillende coupures. Zie:  http://www.bataaf.nu/nieuws/biljetontwerp

Terugblik: