Home » werkgroepen » Nieuwsbrief » Nieuwsberichten van Transition Town Nijmegen

Nieuwsberichten van Transition Town Nijmegen

Beste geïnteresseerde in Transition Town Nijmegen, Via deze email willen we je op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen. (Je krijgt deze email omdat je op de mailinglijst staat.)

Zondagavond 28 november; filmavond in Muziekcafé Allicht
Vertoond wordt de documentaire ‘Manufactured Landscapes’. De Canadese fotograaf Edward Burtynsky legt zich al jarenlang toe op het vastleggen van somber stemmende overblijfselen van onze zucht naar vooruitgang: geëxploiteerde kolenmijnen, vervuilde rivieren, bergen van onbruikbare computeronderdelen, olievelden en immense fabriekshallen. De massale industrialisatie heeft vergaande gevolgen voor de aarde. Is ontwikkeling vooruitgang? Beeldschoon en angstaanjagend tegelijk: de gevolgen van ‘made in China’.

Muziekcafé Allicht, Hertogstraat 47, Start: 20:00
Woensdagavond 1 december; ontmoetingsavond tuingroep De tuingroep komt bij elkaar om ervaringen van het seizoen 2010 uit te wisselen en om plannen te maken voor 2011. De locatie is nog niet bekend. Wil je komen, laat dit dan weten via een reactie op deze email of kijk op https://transitiontownnijmegen.nl/tnij/archief/bijeenkomst-werkgroep-eetbare-tuinen .
Aldaar vind je de laatste informatie. Donderdagavond 2 december; transitiecafé

N.a.v. de tentoonstelling “Over Klimaat Gesproken, het wel en wee van C02” in het Natuurmuseum vertelt Jan Willem Höppner, medewerker van het museum, over de oorzaken en gevolgen van klimaat verandering. De Klinker, van Broeckhuysenstraat 46, Inloop vanaf 19:30; start 20:00

Eco-team
Het Eco-team heeft er inmiddels 8 thema avonden op zitten. De laatste stond in het teken van voedsel. Karla heeft er weer een mooi verslag van gemaakt welke op de ecoteam overzichtspagina te lezen is. Informatie over groothandels in biologische producten, herkomst van producten en meer praktisch een groentekalender zijn besproken. Verder nog allerlei praktische tips en links. Voor informatie over eco-teams zie https://transitiontownnijmegen.nl/tnij/archief/eco-transition-teams

Wist je dat …
– Er een nieuwe ronde van Eco-teams opgestart wordt? Het huidige Eco-team heeft er al 8 bijeenkomsten op zitten.

– Je mee kunt bouwen aan het ‘Huis van overvloed’? Dat ‘meebouwen’ kan ook door het leveren van herbruikbare restmaterialen. (Zie http://7di024.nl/?page_id=11 )

– Je, indien je geen berichten van Transition Town Nijmegen meer wilt ontvangen, van de mailinglijst verwijderd kunt worden? Laat dit dan alsjeblieft aan ons weten door een ‘reply’ te sturen.