Home » werkgroepen » Nieuwsbrief » Nieuwsberichten van Transition Town Nijmegen

Nieuwsberichten van Transition Town Nijmegen

Beste geïnteresseerde in Transition Town Nijmegen, voor degene die niet regelmatig op onze website kijkt, hieronder een kort overzicht. Workshop ‘eten uit de natuur’ Op 24 oktober komt er weer een workshop ‘eten uit de natuur’.

Net als vorige keren wordt deze gegeven door Riet en Peter in Lent. De precieze locatie en tijd wordt nog bekend gemaakt. De twee voorgaande workshops vielen in de (na)zomer en midwinter. Nu gaan we leren wat de herfst te bieden heeft. Voor opgave zie de website. https://transitiontownnijmegen.nl/tnij/archief/eten-uit-de-natuur

De Gelre komt met een gedichtenwedstrijd. De Nijmeegse Gelre gaat een eigen achterkant krijgen. Jouw gedicht kan er op komen te staan. Doe mee met deze wedstrijd en schrijf een gedicht ter grootte van maximaal 160 tekens. De zes winnende gedichten komen op de achterkant van de zes soorten Gelre papiergeld te staan, op elk van de biljetten van 1, 2, 5, 10, 20 en 60 Gelre één gedicht. Je kunt jouw gedicht insturen via:

Transitie Café Al eerder aangekondigd; het Transitie Café, Aanstaande donderdag: Dit keer het thema ‘Ecologisch Wonen en Leven’. Paul de Graaff vertelt over een nieuw te realiseren ecowijkje in de Waalsprong. Clarence Rose van Azimut Bouwadvies Bureau geeft voorlichting over Passief huizen. Cecile van de Pol geeft tips over milieuvriendelijk huishouden. https://transitiontownnijmegen.nl/tnij/archief/transitie-cafe-ecologisch-wonen-en-leven Wist je dat – de cursus composteren is gestart? (De compost is na twee dagen al begonnen met ‘broeien’!) – dat er een boek komt over de Gelre? Een deel daarvan is inmiddels ”online’ te lezen: (Deze versie (28-09-2010) is wellicht verwijderd. Kijk dan op de website http://www.gelre.org/ voor een nieuwere versie.) – je via een ‘reply’ je kunt afmelden van nieuws van Transition Town Nijmegen?