Home » Actueel nieuws » LUX LIVE – POWER2NIJMEGEN: debat in Lux

LUX LIVE – POWER2NIJMEGEN: debat in Lux

Oftewel; hoe maak je een stad als Nijmegen energieneutraal?

Dit College heeft een ambitieuze doelstelling geformuleerd. In 2045 wil Nijmegen energieneutraal zijn. Dat betekent dat de stad net zoveel energie opwekt als verbruikt. Om dat te bereiken zijn er nog wel verschillende maatregelen nodig, op het gebied van isolatie, het opwekken van energie, en het verbruik van energie. Maar welke? Waar stoppen we geld in; in snelle maatregelen zodat we de doelstelling halen, of kiezen voor maatregelen die pas op langere termijn echt rendement opleveren? In de gemeente Lochemwil men zelf duurzame stroom gaan opwekken. Zou Nijmegen, gezien de ligging aan de Waal en de mogelijkheid om windmolens te bouwen, niet ook zo’n ambitie moeten hebben? Of is deze doelstelling überhaupt geen haalbare kaart?
Een debat met o.a. verantwoordelijk wethouder Jan van der MeerPieter Leroy, hoogleraar Milieu en Beleid van de Radboud Universiteit Nijmegen en energiedeskundigen Clarence Rose, van Azimut Bouwbureau en Frits Ogg, mede-eigenaar van een heuse windmolen.
Dinsdag 3 april, aanvang 20.00uur, entree gratis, kaarten via de website van LUX.
Programma georganiseerd door de gemeente Nijmegen, de Radboud Universiteit Nijmegen, het UMP, het Groene Hert, de Broeikas en LUX.
Dit debat is mogelijk gemaakt door ARN en de gemeente Nijmegen.
Zie: http://www.lux-nijmegen.nl/agenda/debat/alle-programma%27s/lux-live-+-power2nijmegen_8715/