Home » Actueel nieuws » Lux Debat over Gentech

Lux Debat over Gentech

Wat zijn de voor- en nadelen van de genetische modificatie? In samenwerking met studievereniging BeeVee van Biologie gaat het Algemeen Nijmeegs Studentenblad op zoek naar een antwoord op deze vraag.

In een wereld waarin voedseltekorten een groter probleem worden, lijkt genetische modificatie een oplossing die voor de hand ligt. Het zou ene rol kunnen spelen bij het verbannen van honger. Maar er zijn ook nog heel veel vragen die genetische modificatie met zich meebrengt. Bestaat er niet te veel onduidelijkheid over de effecten van genetische manipulatie? Mogen wij wel ingrijpen in de natuur en kleven er niet te grote risico’s aan?

Deze vragen worden besproken met onder anderen Wouter van Eck (lid van de Provinciale Staten in Gelderland voor GroenLinks), Bert Lotz (Plant research International aan de Wageningen Universiteit), Arjen van Tunen (CEO van KeyGene nv) en Herman van Bekkem (landbouwspecialist voor Greenpeace Nederland).
 

Het debat wordt geleid door twee redacteuren van het Algemeen Nijmeegs Studentenblad. Het publiek krijgt uitgebreid de mogelijkheid om mee te discussiëren en vragen te stellen.

Een debat van ANS in samenwerking met BeeVee en LUX.

Locatie: LUX 
Ticket: 2,50