Transition Town Nijmegen          ...De kracht van de lokale gemeenschap...

Voeding in en rond Nijmegen

 
't Gelders Eilandbiologisch fruitteelt bedrijf met webwinkel, boerderijwinkel en bio-afhaalpunt
 http://www.gelderseiland.com/index.php
 

In 1987 zijn Harmen en Carla Peters begonnen met hun fruitteeltbedrijf. Na enkele jaren op geïntegreerde wijze geteeld te hebben (d.w.z. minder chemische gewasbeschermingsmiddelen) werd in 1990 besloten biologisch te gaan telen. Nu is het hele bedrijf (13,4 ha) al jaren een biologisch fruitteeltbedrijf.

Openingstijden:
ma t/m do: 9:00 uur t/m 12.30 uur
Vrij: 9:00 t/m 18:00 uur
Za: 9:00 t/m 16:00 uur

Zie ook Facebook: bio afhaalpunt: een besloten groep:
Het Bio Afhaalpunt is een tussenpersoon tussen de webwinkel waar je besteld en jou. Je geeft op de site aan wat je wilt bestellen, je betaalt het afhaalpunt, en je kunt vervolgens je boodschappen bij het Afhaalpunt ophalen.

We vormen een groep zodat we als samen de besteldrempel van 100 eu per levering kunnen halen. Bijvoorbeeld 10 mensen die allemaal voor minimaal 10 eu bestellen.

Aanbod: Een zéér breed assortiment biologische verswaren en “kruidenierswaren”.

Naast de zelf geteelde appels en peren worden er producten aangeboden die we zoveel als mogelijk betrekken van biologische bedrijven uit de eigen regio.

Aanvulling tot een compleet assortiment gebeurt door de biologische versgroothandel. Buiten het seizoen beschikken we zo over importproducten zodat we het jaarrond vrijwel alle fruit en groenten vers kunnen aanbieden.

Interessant kan het zijn om grootverpakkingen af te nemen; er geldt dan een korting van liefst 10% op de meeste artikelen.

Voor een totaaloverzicht van ons aanbod kun je de catalogus opvragen of via onze virtuele winkel te bezoeken. Daarnaast wordt er wekelijks een bestellijst gemaakt waarop het actuele aanbod van Aardappelen, Groenten en Fruit te vinden is.

Bestelling afhalen: Voor bezoekers van onze Boerderijwinkel bestaat de mogelijkheid vooraf een complete bestelling op te geven die dan afgehaald kan worden in de winkel.

Ook het opgeven van een vaste bestelling voor b.v. speciale zuivel- en/of broodproducten is mogelijk. Op die manier mag je er op rekenen dat alle gewenste artikelen -ook al zouden we erin uitverkocht raken- voor je gereserveerd worden.

Ook kunnen bestellingen afgeleverd worden via onze Bezorgdienst.

Ook als je nog géén aanmelding hebt verstuurd kun je alvast een kijkje nemen in de virtuele winkel en te kiezen voor “Demo”.

 


Aarde Boer ConsumentPlatform Aarde Boer Consument verbindt landbouw en maatschappij en streeft naar een beter landbouw beleid.
 http://aardeboerconsument.nl/
 

Platform Aarde Boer Consument zoekt samenwerking met consumenten en organisaties die ook bezorgd zijn over voedselveiligheid, duurzaamheid, de positie van de boeren in Europa en de ontwikkelingslanden, en over een vitaal platteland en een milieu- en diervriendelijke landbouw.

Platform ABC bestaat sinds juli 2000. In platform ABC zijn nu vertegenwoordigers actief uit de volgende organisaties: Nederlandse Akkerbouw Vakbond (www.nav.nl), Nederlandse Melkveehoudersvakbond (www.nmv.nu (dat zijn twee boeren-organisaties die begin jaren 90 zzijn opgericht als sector-organisaties, los van de LTO) , de  Boerengroep Wageningen (www.boerengroep,nl) en X min Y Solidariteitsfonds (www.xminy.nl), WILPF (Women’s International League for Peace and Freedom), en verschillende deskundigen die geen organisatie vertegenwoordigen. Leden van GroenLinks en de Socialistische Partij fungeren als ondersteuners.

Wij lobbyen voor een ander landbouwbeleid binnen Nederland,  en op Europees nivo binnen het Europees Platform voor Voedselsoevereiniteit, zie ook www.eureopeanfooddeclaration.org en www.nyelenieurope.net.  In ‘de leeshoek’ op deze site vindt U standpunten die wij of anderen hebben ingenomen, artikelen, power point presentaties etc., op onderwerp. 
Zie ook ‘beeld en geluid‘ voor foto’s, video etc. Soms organiseren wij of doen wij mee aan publieksbijeenomsten.


Bakker Arendambachtelijk (zuurdesem) brood, luxe broodjes, cake en koek, pizza's en Nijmeegse Mael Waelbrood
 http://www.bakkerarend.nl/
 

Lange Hezelstraat 31; tel.: 024 322 0652

dinsdag t/m zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur

Bakker Arend bakt al zijn brood nog op traditionele, ambachtelijk wijze. Elke nacht kunt u onze broodbakkers bezig zien in de bakkerij, u heeft dus iedere dag een [h]eerlijk vers brood. Het meel komt grotendeels van bakkersgroothandel Beko.

Het molenbrood wordt gebakken met een speciaal mengsel van de Witte Molen uit Nijmegen. Daar betrekken we ook de zaden en vlokken van. 

De noten en rozijnen komen van Horizon in IJsselstein. Ook andere ingredienten komen uit de buurt.

De feta en karnemelk voor de Tiropsomo [grieks fetabrood] en de kaas voor o.a.de pizza’s en kaasvlinders komen van  Zuivelboerderij Groenhouten uit Leuth en de eieren van  biologische tuinderij Rafelder uit Etten, bij Doetinchem.

Voor de koek en cakes worden zoveel mogelijk de ingredienten ingekocht bij voedingsgroothandel de Nieuwe Band.


Bakkerscafébiologische bakkerij
 http://bakkerscafe.nl/
 

Castellastraat 29

Maandag t/m Zaterdag 08:30u – 17:00u
Zondag 09:30u – 16:30u
 
Hatertseweg 23C 
Maandag t/m Zaterdag 08:30u – 16:00u
Zondag 09:30u – 16:00u

Onze biologische bakkerij met 2 bakkerswinkels & lunchrooms is dé ontmoetingsplek voor buurtgenoten! Wij zijn specialist in het bakken van fantastisch biologisch brood en bieden een stimulerende werkplek voor een zeer divers team.

 

Biologische en BD boereneen initiatief van de Biologische Producentenvereniging Rivier & Land (in oprichting) en de Stichting Overleg Duurzame Landbouw (ODL).
 http://www.rivier-land.nl/verkoop/index.html
 

Biologische producten uit het Gelders rivierengebied zijn te koop in eigen winkels op de bedrijven. Sommige bedrijven werken met een abonnementensysteem en bezorgen groente- zuivel- en vleespakketten op afhaalpunten in dorpen en steden. 

Ook vindt u het regioproduct in een groeiend aantal winkels in het gebied en op de biologische boerenmarkten die wekelijks in Anhem en Nijmegen worden gehouden.

De vermelding (BD) achter de bedrijfsnaam betekent dat deze bedrijven biologisch dynamisch produceren.

Op de webpagina een overzicht van biologische en BD bedrijven.


Biologische marktkaas, groente, geitekaas
 
 

elke zaterdag van circa 08.30 uur tot 14 uur

Kelfkensbos NB: ook  ‘gewone’ en biologische c.q. streekproductkramen

Kaas: www.ravenswaard.nl

Groente: http://www.biotura.nl/winkelmarkt.html

Verder de geitenkazen van Het Achtereind uit Herveld:


Biologische zuivelboerderij Groenhoutenbiologische zuivel, winkel, excursies
 http://www.groenhouten.nl/
 

 

In onze winkel vindt u ons complete assortiment aan zuivel.
Verder verkopen we brood van bakkerij De Knollentuin en Bakker Arend uit Nijmegen. Ook staat er een klein assortiment aan kruidenierswaren variërend van broodbeleg en tomatenketchup tot visconserven en sappen. Buiten, of bij slecht weer of extreme hitte binnen op deel, staat de groentekar met appels, peren, citrusfruit, bananen, aardappelen, uien, champignons, paprika, komkommer, tomaten. En soms nog meer. Uiteraard alles van biologische teelt afkomstig. En de vaste klanten weten de diepvries met rundvlees van eigen boerderij ook te vinden.

De winkel is open op vrijdagmiddag van 14.00 tot 18.00 uur. Voor diegenen die dat echt niet past, hebben we de KOELKASTMETHODE bedacht. Het systeem werkt al vele jaren tot grote tevredenheid van de gebruikers. En van ons, want, zo zeggen we dan, voor een vaste klant, daar kan je nog eens een koe voor houden.

Onze spullen zijn onder de naam “Ooijpolderzuivel” ook te koop bij

De Knollentuin, Fransestraat, Nijmegen
EKOPLAZA, Groenestraat, Nijmegen
Van Nature, Gerard Noodtstraat, Nijmegen
Van Nature, Lange Hezelstraat, Nijmegen
Gebr. Beijer, Klein Amerika, Groesbeek
De Zuidmolen, Herwendaalseweg, Groesbeek
Bedrijfsrestaurant RadboudUniversiteit Nijmegen
Buurtmarkt Bredeweg, in Bredeweg (vanzelf)
Cox groente en fruit, Boxmeer

In het wandelseizoen betrekt De Waard van Kekerdom ook kaas en zuivel van ons bedrijf.
Bakker Arend verwerkt in enkele producten karnemelk van ons bedrijf en geraspte kaas.

Botsestraat 8a
6578 JB LEUTH
tel/fax 024-6631377

Het bezoekadres is Plezenburgsestraat 1.
Wanneer u in Leuth bent, gaat u ter hoogte van het Kerkplein rechtsaf, de Plezenburgsestraat in. Na 100 meter gaat u linksaf het erf op. Er staat een geel geschilderd hokje halverwege de inrit.


Brouwerij Boer KoekoekBiologische bierbrouwer
 http://www.boerkoekoek.nl/
 

De Groene wegbiologische slagerij
 http://www.degroeneweg.nl/
 

Groenestraat 189
, tel: 024 355 50 60

Gratis parkeren

Specialiteiten:
– Altijd vers Hollands lamsvlees
– Kemper Landhoen
– Eco Fields kalfsvlees
– Diverse worst en vleeswaren
– Overheerlijke Italiaanse specialiteiten
– Dry-aged rundvlees


De keuken van mevrouw de Boerbiologische én vegetarische kookstudio, workshops
 http://www.dekeukenvanmevrouwdeboer.nl/programma
 

De Keuken van mevrouw de Boer is een biologische én vegetarische kookstudio in Nijmegen. Mevrouw de Boer verzorgt catering aan huis en op locatie. Daarnaast organiseren we in de keuken (en buiten op het land) inspirerende
kookworkshops over eerlijk,vers en lekker eten!


De knollentuinBiologische bakker, biologisch zuivel
 http://www.deknollentuin.nl/
 

Fransestraat 23, Nijmegen; tel.: 024 322 5977

Naast biologisch brood hebben wij zoet en hartig banket. We maken ter plekke belegde broodjes, verkopen biologische zuivel en alles wat u verder nodig heeft voor een ontbijt of lunch.

Echte knollentuinproducten:

 • licht roggetarwebrood
 • knäckebröt
 • mueslikoeken
 • honingkoek (5 soorten)
 • sachertaart
 • walnootcake
 • dadelwalnoot-rotsjes
 • aardappel-courgettetaart
 • seitanbroodjes
 • italiaanse focaccia’s
 • mini-melkpuntjes
 • krenten-notenbrood
 • tibetaans gerstebrood
 • roggebrood (4 soorten)

Natuurvoeding:
We hebben een basis-assortiment biologische zuivel en kaas. Voor de liefhebber hebben we Ooypolderzuivel uit Leuth. Naast zuivel hebben wij met name broodbeleg, koffie, thee, diksappen, sojamelkproducten.


De Witte Molenbiologisch geteelde granen, melen, lokken en kippenvoer; zelfgemalen meel!
 http://www.dewittemolen.eu/
 

De Witte Molen is niet alleen de enige volledig werkende molen in Nijmegen, maar ook de enige molen in de wijde omtrek die echt alles zelf maalt. Wij verwerken op volledig ambachtelijke wijze biologisch geteelde granen en maken daarbij zoveel mogelijk gebruik van windkracht. Daarmee zijn wij misschien wel het meest milieuvriendelijk producerende bedrijf in de regio!

In de winkel kunt u een keur aan biologisch geteelde granen, melen, vlokken en kippenvoer kopen. Daarnaast levert De Witte Molen een breed scala aan bakkersproducten aan biologische bakkers en voedingsproducenten. In onze producten wordt alleen zelfgemalen meel verwerkt, dus geen fabrieksmeel en een minimum aan toevoegingen.

Geopend: dinsdag tot en met vrijdag van 13.30 tot 17 uur en op zaterdag van 10 tot 14 uur.
Looimolenweg 17, 6542 JN Nijmegen. Telefoon: 024-3781843


DuKo NijmegenDuurzame kortingskaart voor studenten in Nijmegen
 http://nijmegen.dukostudent.nl/
 

Het project DuKo is in Utrecht gestart, en na groeiend succes besloot studentenvakbond AKKU het project in 2013 naar Nijmegen te halen om voor studenten twee barrières weg te nemen in het kopen van duurzame producten: de hogere kosten en de relatieve onbekendheid. Door middel van kortingen en acties introduceert de DuKo je aan allerlei bedrijven in Nijmegen die een vernieuwend, vooruitstrevend karakter hebben en vaak een groene filosofie hanteren. De kortingen gelden op een breed assortiment, zoals onder andere voeding, kleding en verzorging: op dit moment zijn er 10 verschillende organisaties bij de DuKo aangesloten die korting bieden, en elk jaar zijn er meer bedrijven die zich aansluiten. Naast de vaste kortingen die het hele jaar door gelden zijn er ook iedere maand acties waarbij een aangesloten bedrijf extra korting biedt op een bepaald product, naast de gebruikelijke korting.

De DuKo’s worden drie keer per jaar tijdens een gratis uitdeelmoment verstrekt, of kunnen gedurende de rest van het jaar voor €1,- gekocht worden bij Studentenvakbond AKKU.

Voor meer informatie over de precieze kortingen, acties, aangesloten winkeliers zie de website https://dukostudent.nl/nijmegen of kijk op facebook.com/dukonijmegen


Glocaleetwinkel en lunchcafé
 http://www.jpvincken.nl/
 

Daalseweg 31 Nijmegen
Tel.: 024 323 9793
Geopend: dinsdag t/m zaterdag  van 10:00 tot 18:00 uur

Zoals glocal al doet vermoeden kun je bij ons terecht voor heerlijks uit onze eigen regio en ook voor producten van verder weg.
Een eetwinkel waar de smakelijkste ingrediënten te vinden zijn om thuis lekker te koken of om direct op tafel te zetten.
Tevens lunchgelegenheid met brood van Brood op de plank; wifi aanwezig.

Je vindt in de winkel onder andere:

 • zorgvuldig geselecteerde hammen, kazen en worsten in de versafdeling en pasta’s, risotto-rijst, olijfolie, koffie, wijn;
 • Sappen, chutney’s en confitures van fruit uit de Betuwe, honing en wijn uit Groesbeek en mosterd uit Nijmegen maar ook ambachtelijk gerookte zalm van Landgoed Doornik;
 • bieren van verschillende regionale bierbrouwers, zoals De Hemel, in het pakket en koffie van de lokale koffiebranderijCoffyn

Tevens afhaalpunt voor de LekkerLokaal kistjes.


GroentepakkettenZie de inventarisatie door TT Nijmegen in de herfst van 2010
 https://transitiontownnijmegen.nl/overzicht-lokale-leveranciers-groentepakketten/
 

Historischetuin Lentgroente- en fruit en planten winkel, excursies
 http://www.warmoes-lent.nl/
 

Griftdijk Noord 11, Lent

In het winkeltje worden de geteelde producten, zoals groenten en fruit, planten en eieren verkocht. Het assortiment is seizoengebonden.

Het hele jaar worden potplanten van het seizoen verkocht en in het voorjaar éénjarig perkgoed.

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur.
In juli en augustus: zelf plukken tussen 11.00 en 15.00 uur: onbespoten fruit en kleurrijke snijbloemen. Afhankelijk van het seizoen: aardbeien, frambozen, rode-, witte-, zwarte- en kruisbessen, appels, peren, pruimen, kweeperen, mispels en kersen.
Ook is er koffie , thee, taart en sap (van eigen appels) in de boomgaard.

druiventrossen
Producten

De teelt laat zich onderverdelen in:

 • Groenteteelt – met te onderscheiden:
  – bakgroenten
  – groenten van de koude grond
 • Fruitteelt – met als nadere onderverdeling:
  – hardfruit
  – zachtfruit (of kleinfruit)
  – kasdruiventeelt
 • Plantenteelt – nader onder te verdelen in:
  – potplanten (of kamerplanten)
  – perkplanten (of tuinplanten)

Naast de meer algemene producten van die tijd, worden ook bekende typisch Lentse groente- en fruitrassen verbouwd:

 • de Lentse witte komkommer
 • Lentse bloemkool
 • Lentse Blonde (een kruisbes)
 • Lents Roodje (appel)
 • Lentse Witte (pruim).

Excursies: de tuin en het museum zijn te bezichtigen van 15 april t/m 31 oktober en hebben dezelfde openingstijden.

De toegangsprijs is € 3,– (vanaf 12 jaar). Voor groepen is een gereduceerd tarief mogelijk.

Op verzoek worden rondleidingen gegeven. Groepen zijn ook welkom, bij voorkeur op afspraak.

Voor nadere informatie bellen: 024 323 24 18


Koken met DominiqueVegetarisch koken met natuurvoeding: kooklessen en catering
 http://www.kokenmetdominique.nl/
 

In mijn kooklessen leer je een evenwichtig maal samen te stellen zonder vlees, suiker of kaas. In plaats daarvan koken we met diverse granen, peulvruchten, zaden en noten, tempeh en tofu, vruchten, specerijen, verse kruiden en verse groenten van het seizoen.

Lokatie: Joannesschool: Celebesstraat 12 (tussen de Fransestraat en de Archipelstraat)

 


Lekker Lokaalthuisbezorgde voedselkistjes met lokaal en evt ook biologische producten
 http://www.lekkerlokaal.nl/
 

Het is heel simpel: wij bieden vrijwel al het echt lokale voedsel uit Nijmegen e.o. zeer klantgericht aan u aan. 

   Particulieren kunnen zich abonneren op een LekkerLokaal Kistje. Geef aan welke lokale boodschappen wij voor u mogen doen en 
   LekkerLokaal brengt ze iedere week bij u thuis. Groenten, fruit, brood en vlees worden ‘s ochtends opgehaald bij de boer of producent en diezelfde dag nog bij u thuisgebracht. Wij bieden u o.a. alle (dag)verse producten van alle lokale biologische boeren en telers.  

   Bedrijven kunnen gaan voor een – al dan niet biologisch – pakket met lokaal werkfruit op maat, voor kadopakketten of kerstpakketten.

   Horeca kan het meest verse, lekkerste voedsel wat er lokaal voorhanden is geleverd krijgen. Dit gaat via een aparte bestellijst.   

   Iedereen kan via de webshop onze lokale (houdbare) streekproducten en delicatessen (bij)bestellen.

 

 


Moestuin Neerboschdeelgenotentuin
 http://moestuinneerbosch.nl/
 

Scherpenkampweg 40
6545 AL Nijmegen
tel. (06) 11 80 12 86
e-mail:   hans@moestuinneerbosch.nl

In Moestuin Neerbosch worden wel zo’n 200 groenten, kruiden, kleinfruitrassen en bloemen op een ecologische manier geteeld. Daaronder zijn niet alleen de gangbare groenten, maar ook bijzondere, ‘vergeten’ rassen zoals pastinaak, warmoes of rammenas.

Moestuin Neerbosch werkt volgens een prachtig concept waarvan ú de vruchten kunt plukken. Als u oogstgenoot wordt, neemt u deel aan de moestuin voor een vast bedrag van € 200,- per jaar. Voor dat geld eet u een heel oogstjaar lang heerlijke, gezonde groenten. Het seizoen loopt van april tot november, met een ruime uitloop van wintergroenten. Altijd vers en biologisch verbouwd. Daarbij geniet u wel de lusten, niet de lasten. Want tuinervaring is niet nodig: het werk wordt voor u gedaan.

De gewassen in Moestuin Neerbosch worden namelijk geteeld door Hans Alink, tuinbouwer in hart en nieren. Hij stelt het teeltplan op, bewerkt de grond, zaait en zorgt voor een ecologisch verantwoorde teelt. Waarna u zelf kunt oogsten of plukken. Natuurlijk helpt hij u daarbij. Hans woont naast de tuin, kent het gebied als geen ander en is er elke dag in de weer. Zo kan hij de groei en de kwaliteit van de gewassen nauwkeurig volgen en bewaken.

 


Natuurwinkelsnatuurwinkels in Nijmegen op een rij
 
 

De Natuurwinkel: Lange Hezelstraat 13

Ekoplaza:
Groenestraat 199, tel:: 024 – 3553492
http://www.ekoplaza.nl/

Estafette:
Daalseweg 206, tel:  024-3607576
http://www.estafettewinkel.nl/pagina.php?titel=estafette+nijmegen&sectie=winkels

Van Nature: 
Gerard Noodtstraat 135 – 137, tel: 024 3605081, gratis parkeren voor de deur
http://www.vannature-nijmegen.nl/

 


Ooijs mooiszelfpluktuin frambozen, bessen, bramen
 http://ooijsmoois.nl/
 

Familie Arnts
Adres: Leuthsestraat 3, 6576 JJ Ooij
Telefoon: 024-6632835; Mobiel: 06-23347482
E-mail: b.arnts@ooijsmoois.nl

Wandelend, met de fiets of met de auto
De pluktuin ligt op fietsafstand van Nijmegen en het boerenlandpad ligt aangrenzend aan de pluktuin. Dus het is ideaal te combineren met een fiets- of wandeltocht. Met de auto is de pluktuin ook goed te bereiken en is zeker handig als u grotere hoeveelheden frambozen wilt gaan plukken. Er is voldoende parkeergelegenheid voor fiets en auto aanwezig. In de buurt van Oortjeshekken, de Millinger theetuinen en de Bisonbaai ligt Ooijs Moois verscholen.

Het onderhoud van de frambozentuin gebeurt op een bijzondere manier. In samenwerking met Kemnade, Plurijn komen mensen met een licht verstandelijke handicap en gedragsproblemen als dagbesteding in de tuin werken. Zij worden ondersteund door begeleiders en de familie Arnts en samen telen ze de lekkerste frambozen van de Ooijpolder!


Oregional: regionale boerenOregional is de coöperatie van boeren in de regio Nijmegen en Arnhem.
 http://www.oregional.nl/NL
 

 Wij verkopen producten van onze aangesloten leden rechtstreeks aan afnemers binnen de regio. Oregional heeft een breed assortiment verse en houdbare producten. Wij leveren niet alleen aan horeca en zorginstellingen, maar ook aan bedrijfscateraars en winkels.

 


Scharrelslagerij Wim Coenenscharrelvlees, partyservice
 http://www.scharrelvlees.nl/
 

Fransestraat 39, tel. (024) 322 00 86
Geopend van woensdag t/m vrijdag van 8.30 tot 18.00 uur en op zaterdag van 8.30 tot 15.30 uur.

Wim Coenen komt uit een echte slagersfamilie waar het vak hem met de paplepel is ingegeven.
Uit liefde voor zijn vak en respect voor dieren besloot hij zo’n tien jaar geleden uitsluitend nog scharrelproducten in zijn slagerij te verkopen.

Dit betekent dat niet alleen het verse vlees, maar ook de vleeswaren, maaltijden, soepen, salades en alle overige producten van Wim Coenen bereid zijn met het lekkerste scharrelvlees, zonder gebruik te maken van conserveermiddel, kleur- of smaakverbeteraars.

2012: Internationaal Kampioen
Scharrelslager Wim Coenen doet het weer: 24x goud; bovendien Kampioen Maaltijden en Ovenschotels

De jury van de Internationale Ambachtelijke Vakwedstrijden SLAVAKTO 2012 was in haar oordeel volstrekt eensgezind: “Deze serie verschillende maaltijden onderscheidt zich door hun uitgekiende samenstelling, voortreffelijke smaak en zijn bijzonder innovatief en toekomstgericht. Daarom
verlenen wij Wim Coenen Scharrelvlees uit Nijmegen het predicaat ‘Kampioen’ voor zijn kant-en-klare maaltijden en ovenschotels.”

Opnieuw was het Coenen gelukt bijzonder hoog te scoren met zijn ambachtelijke producten, nadat
hij ook al in voorgaande jaren bijzonder trefzeker was met vele gouden onderscheidingen en vorig jaar nog
als Nederlands Kampioen Erwtensoep.

24 gouden bekroningen voor al zijn ingezonden producten:
• Nimweegs stoofvlees
• Erwtensoep
• Huzarensalade
• Varkenshaas in champignonsaus
• Komkommersalade
• Gelders stoofpotje
• Pastasaus
• Saucijzenbroodje
• Paté du chef
• Nimweegse zult
• Rilette de porc
• Kalkoen in champignonsaus
• Lamsstoofpotje
• Hongaarse goulash
• Goulash
• Rundvleessalade
• Vegetarische huzarensalade
• Aspergesalade
• Goulashsoep
• Quiche Lorraine
• Saté
• Grootmoeders riblap
• Hachee
• Kip in champignonsaus


Van Haver tot GortOnline bestellen, eens per maand bij distibutiepunt afhalen of laten bezorgen
 http://www.vanhavertotgort.nl/
 

Biologisch wordt nog aantrekkelijker door een lage prijs. Dit betekent dat al het eten en drinken, en alle huishoudelijke producten 10% goedkoper zijn dan de adviesprijs. Bij verzorgingsproducten is die korting altijd 15%. Natuurlijk zijn onze aanbiedingen nog voordeliger!


Voedselbank NijmegenDe schakel tussen verspilling en armoede in de oudste stad van Nederland
 http://www.voedselbanknijmegen.nl/
 

VOKOVOedsel KOoperatie
 http://grotebroek.nl/voko/
 

Tweede Walstraat 19
6511 LN Nijmegen

Iedere zaterdag van 12 tot 14u
Iedere woensdag van 17 tot 18:30u

Gezamenlijk koopt een groep mensen biologische producten in. Op deze manier blijft biologisch voedsel betaalbaar. Iedereen kan lid worden van de Voko. Alleen mensen die lid zijn, kunnen voedsel kopen bij de Voko.

voko-1 voko-2


Wildernisvleespaardenvlees
 
 

FREE Nature werkt aan ontwikkeling van landschappen waar natuurlijke processen leidend zijn: wind, water, planten en dieren, waaronder grote grazers. Mensen zijn van harte welkom om van deze landschappen te genieten. Wij vertrouwen er op dat je de mooiste ontwikkelingen kunt krijgen door de greep op een landschap geleidelijk te laten vieren. Het nauw betrekken van mensen bij het maken en uitvoeren van plannen is onze tweede natuur.

Als u van lekker vlees houdt, natuur een warm hart toedraagt en onze paarden of runderen een waardig leven gunt, dan is Wildernisvlees vast iets voor u! Een echt natuurproduct dat u hier kunt bestellen. Meestal kunt u uw bestellingen eens per maand afhalen bij u in de buurt. In incidentele gevallen wordt het vlees bij u thuis bezorgd.

Waarom Wildernisvlees?
Onze dieren leven in gemengde groepen van mannetjes en vrouwtjes. De aanwas in de kuddes kan dan ook wel 30% per jaar zijn! Helaas groeit de omvang van begraasde natuurgebieden niet even snel. Soms wordt de ruimte in een gebied dan ook te klein. FREE zet dan alles op alles om een nieuw plek voor de dieren te vinden: in Nederland of erbuiten in bijvoorbeeld Letland, Engeland, Frankrijk of Duitsland. Wanneer we elders echt geen ruimte kunnen vinden, bieden we het kwaliteitsvlees van de dieren aan als Wildernisvlees. Bij een waardig leven hoort tenslotte een zo waardig mogelijk einde.

De opbrengst van Wildernisvlees stroomt rechtstreeks terug naar ons werk met kuddes en natuur!

Driehonderdvijftig soorten kruiden en grassen om uit te kiezen, veel bewegen en langzaam groeien: dat doen onze dieren. Hierdoor geven ze lekker vlees dat stevig van structuur én smaak is. Koks loven het daarom.

Wildernisvlees voldoet aan alle eisen voor vlees-verwerking en is van bijzondere kwaliteit. Wij garanderen dat:

 • de dieren hun leven lang in natuurgebieden leven en nooit op stal staan
 • dieren nooit in gebieden leven waar kunstmest of bestrijdingsmiddelen worden gebruikt
 • de dieren hun eigen menu kiezen uit een grote rijkdom aan grassen, kruiden en boompjes
 • ze worden nooit vet gevoerd voor de slacht
 • de kans op BSE, MKZ, andere ziekten of verontreiniging zoals met dioxine is nihil
 • zieke dieren niet in aanmerking komen
 • dieren die behandeld zijn met medicatie komen niet in aanmerking voor wildernisvlees
 • het vlees gekeurd wordt, waarna het door professionele slagers verwerkt en op hygiënische wijze verpakt wordt

Maar weinig Nederlanders eten paardenvlees, waar het in sommige landen juist een delicatesse is. Konikvlees is lekker mals. Het heeft een sterkere smaak dan rundvlees en is wat zoeter. Het ijzergehalte van paardenvlees is hoog en daarom goed voor zwangere vrouwen. Verder is het rijker aan meervoudig onverzadigd vetzuur. Dit maakt paardenvlees beter voor het cholesterolgehalte.


Nijmegen: bezorgdienst: Tel.: Marc Buchner; tel.: 06 – 20 44 74 19

Bezorging: Minimale bestelling 10 kilo:
Bezorgkosten boven de waal: 10,- overig: 7,-. De betaling mag contant en ook per bank.

Lent, Oosterhout, Beek, Berg en Dal, Malden, Weurt, Molenhoek, Mook, Malden, Beuningen, Winssen, Deest, Groesbeek, H. Landstichting Nijmegen

Afhaaltijden


 Nijmegen Brakkestijn: kannunik van Osstraat 47; Agnes Buijze: agnes@vanhavertotgort.nl

Afhaaltijden Betaling is per bank achteraf


 

Share This