Transition Town Nijmegen          ...De kracht van de lokale gemeenschap...

Nieuw

 
De Firmarestaurant met duurzaam vlees, MSC gevangen vis, koffie, thee
 http://www.defirmanijmegen.nl/
 

Lage Markt 47, 6511 VK NIJMEGEN
Tel.: 024-3226040
Openingstijden: Ma t/m Zo vanaf 17:00u

Onze koffie komt van Bocca, een koffiebrander die zelf bonenplantages heeft en het hele proces van de groei van de boon tot het bezorgen van de koffie in eigen beheer heeft. De thee krijgen we van Mr. Jones, bijna al onze thee is biologisch en fair trade!

Verder werken we met varkensvlees uit Zweden. Dit zijn varkens die  lekker buiten kunnen spelen. Blije varkens dus! De maïskippen waar wij het vlees van gebruiken zijn vrije uitloopkippen en dat proef je. We gebruiken ecologisch kalfsvlees van in Nederland opgegroeide kalveren en het rundvlees dat wij gebruiken komt ook uit Nederland.
Ons vlees kopen we in zijn geheel in en we gebruiken ook zo veel mogelijk van het dier. Onze inspiratie halen we uit Nederland en de Mediterrane landen, maar ook uit Scandinavië, Marokko en het Midden Oosten komen briljante recepten! 

De vis die wij gebruiken is zo veel mogelijk duurzaam en msc gekeurd, we gebruiken alleen vis die goed verkrijgbaar is in het seizoen.


Glocaleetwinkel en lunchcafé
 http://www.jpvincken.nl/
 

Daalseweg 31 Nijmegen
Tel.: 024 323 9793
Geopend: dinsdag t/m zaterdag  van 10:00 tot 18:00 uur

Zoals glocal al doet vermoeden kun je bij ons terecht voor heerlijks uit onze eigen regio en ook voor producten van verder weg.
Een eetwinkel waar de smakelijkste ingrediënten te vinden zijn om thuis lekker te koken of om direct op tafel te zetten.
Tevens lunchgelegenheid met brood van Brood op de plank; wifi aanwezig.

Je vindt in de winkel onder andere:

  • zorgvuldig geselecteerde hammen, kazen en worsten in de versafdeling en pasta’s, risotto-rijst, olijfolie, koffie, wijn;
  • Sappen, chutney’s en confitures van fruit uit de Betuwe, honing en wijn uit Groesbeek en mosterd uit Nijmegen maar ook ambachtelijk gerookte zalm van Landgoed Doornik;
  • bieren van verschillende regionale bierbrouwers, zoals De Hemel, in het pakket en koffie van de lokale koffiebranderijCoffyn

Tevens afhaalpunt voor de LekkerLokaal kistjes.


Lekker Lokaalthuisbezorgde voedselkistjes met lokaal en evt ook biologische producten
 http://www.lekkerlokaal.nl/
 

Het is heel simpel: wij bieden vrijwel al het echt lokale voedsel uit Nijmegen e.o. zeer klantgericht aan u aan. 

   Particulieren kunnen zich abonneren op een LekkerLokaal Kistje. Geef aan welke lokale boodschappen wij voor u mogen doen en 
   LekkerLokaal brengt ze iedere week bij u thuis. Groenten, fruit, brood en vlees worden ‘s ochtends opgehaald bij de boer of producent en diezelfde dag nog bij u thuisgebracht. Wij bieden u o.a. alle (dag)verse producten van alle lokale biologische boeren en telers.  

   Bedrijven kunnen gaan voor een – al dan niet biologisch – pakket met lokaal werkfruit op maat, voor kadopakketten of kerstpakketten.

   Horeca kan het meest verse, lekkerste voedsel wat er lokaal voorhanden is geleverd krijgen. Dit gaat via een aparte bestellijst.   

   Iedereen kan via de webshop onze lokale (houdbare) streekproducten en delicatessen (bij)bestellen.

 

 


Novio VoltaNijmeegse Duurzame Energie cooperatie
 http://www.noviovolta.nl/
 

Inwoners Nijmegen starten eigen duurzame energiemaatschappij

 Zeggenschap en groene stroom speerpunten van NovioVolta

Sinds vrijdag 27 september 2013 kent het Rijk van Nijmegen haar eigen energiemaatschappij: NovioVolta.

Vanaf begin 2014 wil NovioVolta groene stroom aanbieden. Daarnaast worden ook andere activiteiten georganiseerd rondom energiebesparing en de opwekking van lokale duurzame energie.

Hiermee draagt NovioVolta eraan bij dat Nijmegen in de toekomst onafhankelijk en duurzaam kan voorzien in haar eigen energiebehoefte.

Bij NovioVolta hebben de leden het voor het zeggen. Burgers en bedrijven in het Rijk van Nijmegen kunnen klant en lid worden van NovioVolta en zich aanmelden via  email adressecretaris@noviovolta.nl.


Puux Coffee Caffeeespressobar en koffie/theewinkel
 http://www.puux.nl/Webwinkel-Page-189668/Over-PuuX.html
 

Groenestraat 191; tel: 024- 7502542; Ma t/m Vrijdag: 08.00 – 18.00 uur; Zaterdag 09.00 – 18.00 uur

een moderne espressobar en koffie/theewinkel met uitsluitend duurzaam geproduceerde biologische koffie en andere producten.

100% handgeplukt, 100% biologisch, MaxHavelaar, EKO, Fairtrade, Skal en supervers.

Topkwaliteit espressobonen voor koffie met geweldige smaaknuances voor thuisgebruik en horeca. Onze hofleverancier is Puro koffie.


WAUDvlees, vis en vegetarisch
 http://www.waud.nu/
 

van ‘t Santstraat 137
6523 BD, Nijmegen
(024) 344 20 07

Super locatie in hartje Nijmegen-Oost, met maar liefst twee terrassen. Een goed stuk biologisch vlees, duurzame verse vis, eerlijk vegetarisch eten of de wisselende chefs special uit de streek, voor ieder wat wils.

WAUD serveert kleinere en grotere gerechten voor een vaste prijs die naar wens te combineren zijn, per persoon of gezellig per tafel. Zorg wel dat er nog ruimte is voor een toetje: eigenaar Wouter zorgt vanuit zijn achtergrond als banketbakker voor de meest verrukkelijke desserts.

Toch meer zin in een borrel met happen zoals huisgemaakte bitterballen, Iberico ham of een goede Hollandse oester?  Dit is mogelijk aan onze bar.

Reserveren is mogelijk, online via deze site of neem na 14.00 telefonisch contact met ons op.


Share This