Natuur

Over bewustwording ten aanzien van natuur en milieu

In Nijmegen en omgeving zijn er diverse organisaties zich bezighouden met educatie rond milieu in het algemeen. Zij richten zich op bewustwording / informatievoorziening.

Denk aan de Broeikas www.debroeikasnijmegen.nl ,het Universitair Milieuplatform (UMP) www.ru.nl/ump voor de Radboud Universiteit en de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), de stichting Waarde www.waarde.nl , het Dijkmagazijn www.hetdijkmagazijn.nl en NME Gelderland www.nme-gelderland.nl .

Organisaties als het MEC www.mecnijmegen.nl verzorgen doelbewust onderwijs(projecten) over natuur en milieu.

Er zijn natuurorganisaties zoals:

Aandacht voor tuinen en tuinprojecten hebben diverse organisaties zoals:

Klik op de titel om het item, groter en op een nieuw tabblad te bekijken.

Operatie Steenbreek

Wil burgers helpen stenen en tegels te vervangen door groen, als oplossing voor wateroverlast, maar ook voor een leefbaarder stad in de zomer

WaalWoeMi: Go wild aan de Waal!

activiteiten de Bastei, Dijkmagaziujn Beuningen en bezoekerscentrum De Grote Rivieren

Hieronder dezelfde lijst als hierboven, maar nu met meer informatie. Voor het geval je liever scrollend door de informatie bladert.

Klik op de titel om het item, groter en in nieuw tabblad te bekijken.

Operatie Steenbreek

Wil burgers helpen stenen en tegels te vervangen door groen, als oplossing voor wateroverlast, maar ook voor een leefbaarder stad in de zomer

Stenen eruit, groen erin!

Het klimaat verandert. We krijgen meer hittedagen in de zomer en er komen steeds meer hoosbuien. Dat zijn buien waarbij in korte tijd heel veel water valt. Dat kan het riool niet allemaal verwerken. Het water blijft op straat staan en kan voor overlast zorgen. Met verschillende acties en maatregelen kan de stad Nijmegen zich beter voorbereiden op het veranderende klimaat met meer hitte en hoosbuien. Een groene stad is bovendien goed voor vlinders, bijen, vogels én voor jou!

100.000 tegels

Samen met andere organisaties onderneemt de gemeente Nijmegen al veel om de stad groener en klimaatbestendiger te maken. Dat past ook bij een stad die in 2018 European Green Capital is.  Dit jaar willen we in totaal 100.000 tegels en stenen uit de stad vervangen door groen. Dat kan de gemeente niet alleen. Jij kunt hier ook een steentje aan bijdragen! 

Maak jij je tuin ook groener? Laat het via social media zien met #zogroenkanhetzijn

Lees verder →


WaalWoeMi: Go wild aan de Waal!

activiteiten de Bastei, Dijkmagaziujn Beuningen en bezoekerscentrum De Grote Rivieren

De Bastei, Dijkmagazijn Beuningen en Bezoekerscentrum De Grote Rivieren bieden kinderen en jongeren (en ook volwassenen) het hele jaar door buitenactiviteiten in het rivierengebied in en rond Nijmegen.

De ruige natuur langs de Waal daagt kinderen uit om hun oerwensen te beleven: van koken op kampvuur tot het bouwen van een hut. Van schatten zoeken tot mijmeren. De natuur die tegen een stootje kan leert kinderen zelf tegen een stootje te kunnen. 

Kijk voor het WaalWoeMi-programma op de activiteitenkalenders van de drie deelnemende organisaties:

Activiteiten De Bastei (alleen kinderen)

Activiteiten Dijkmagazijn Beuningen (kinderen en volwassenen)

Bezoekerscentrum De Grote Rivieren (idem)

Voor een idee van de activiteiten (dit is een plaatje)

 

 

Lees verder →


Translate »

Pin It on Pinterest