Transition Town Nijmegen          ...De kracht van de lokale gemeenschap...

Kleding en textiel

 

We kennen nog geen lokale kledingproducenten in Nijmegen e.o. Zie hier een artikel uit lowtechmagazine over lokale kledingproductie in Californie (Fibershed) en in de Pyreneneen (Obradorxisqueta)

Deelkring LentDeelkring: kostenloos hele, complete en herbruikbare spullen inleveren en meenemen
 https://deelkringlent.wordpress.com/
 
Zaterdagen: 12 – 15 uur 
Woensdagen: 14 – 16 uur
 
Deelkring Lent is ontstaan in 2014, en is een antwoord op de consumptie/wegwerpmaatschappij en de economische crisis van de afgelopen jaren. Niet alleen wij, maar ook vele anderen vinden het belangrijk dat veel spullen nog goed hergebruikt kan  worden. 
 
Bij de deelkring Lent kan iedereen kosteloos spullen inleveren en meenemen. Deze dienen heel, compleet en herbruikbaar te zijn. Te denken valt aan huisraad, speelgoed, kleding, muziek, boeken, deco etc. Iedereen is welkom om te geven en te nemen. We werken niet met punten of bonnen, maar op basis van vertrouwen. Het is niet nodig om tegelijkertijd iets te geven en te nemen, we zijn dus geen ruilwinkel. De een geeft, de ander neemt of de ene keer geef je iets, de andere keer breng je wat in.

Duurzame kleding (website)http://www.kiesduurzamemode.nu
 http://www.kiesduurzamemode.nu/
 

Gelanceerd juli 2013:
Urgenda lanceert vandaag, in samenwerking met Cheel Nederland, Kiesduurzamemode.nu. Met de website bieden we een podium aan de koplopers op het gebied van duurzame mode. Consumenten krijgen er informatie, handige tips en links naar shops om zo te kiezen voor duurzame mode. We willen laten zien dat het makkelijker is dan je denkt om hippe duurzame mode te vinden. Via opvallende online banners, abri’s en billboards (ontwikkeld en beschikbaar gesteld door de partners) wordt het winkelend publiek in Nederlandse steden aangesproken met de tekst Laat anderen niet de prijs betalen, Kiesduurzamemode.nu en zo naar de site geleid


Ella creatieve web-kringloopHandgemaakte producten (tassen, sieraden, kleding) van gebruikte materialen
 http://www.web-ella.nl/
 

Alle producten zijn gemaakt van gebruikte materialen.
Fietsbanden, plastic tassen, pakken drinken, oude kleding, ga zo maar door!

Doordat de producten op deze site op kleine schaal met de hand worden gemaakt is ieder product uniek.

Bekijk de website om te zien wat Ella op dit moment aan materiaal kan gebruiken en ontvang korting op de aanschaf van een product.


Groene route: duurzame fashion in NijmegenDiverse duurzame of 2e hands kleding, natuurlijke producten, ambachtelijke accessoires in Nijmegen
 http://greenfashionevent.nl/
 

Duurzaam met Fashion

We leven in een consumptiemaatschappij, waarin we ge- ( soms ook mis) bruik maken van goederen, mens en natuur. Naast uitbuiting van (kinder) arbeid in lage lonen landen worden er veel chemische producten gebruikt in de verwerking van kledij en make-up. Behalve dat wij deze chemicalien de hele dag binnen krijgen, wordt het milieu hier ook erg door belast. Daarnaast worden veel goederen zonder pardon weggegooid waardoor we veel producten verspillen.

Gelukkig zijn er  steeds meer ondernemingen en mensen die hiermee op een bewustere manier willen omgaan. Ook in de stad Nijmegen, is steeds meer aandacht voor groene fashion. Vaak is het nog zoeken naar deze zaken en boetiekjes, en worden ze nog (te) weinig onder de aandacht gebracht.

Onze Missie:
Bewustwording van duurzame fashion door het onder de aandacht brengen van lokale bedrijven en ondernemingen, op het gebied van groene fashion. En daarmee Nijmegen als groene fashion stad op de kaart  zetten!

Wat gaan we doen?
Om dit te bereiken organiserden zij op 2 Oktober 2016 het Green Fashion Event Nijmegen. Een 1-dags gratis festival waar groene ondernemingen zich op het gebied van mode, accessoires en make-up presenteren aan het publiek. Daarnaast zijn er lezingen, workshops en kledingruilconcepten om te laten zien op welke duurzame manier we kunnen omgaan met fashion. Daarnaast maken we de Groene Route bekend, waardoor deze organisaties voortaan gemakkelijk te vinden zijn in onze stad.


Secondhand Roseeersteklas tweedehands kleding
 http://www.secondhandrosenijmegen.nl/
 

Iedereen heeft wel eens een miskoop, valt wat kilo’s af of kan niet meer in de kleding na de zwangerschap. Zonde om die kleding in de kast te laten verouderen. Een ander kan daar juist nog veel plezier van hebben.

Wintersoord 24

6511 RR Nijmegen

024-3223340


StudiojurkZelf kleding maken of laten maken: alles op maat. Rok, broek of jurk
 http://studiojurk.nl/
 

Groesbeeksedwarsweg 263, 6521 DK Nijmegen
Meer info (024) 206 08 83 of: info@studiojurk.nl
facebook.com/studiojurk

Studio Jurk is een nieuw kledingconcept in Nijmegen. Hier leer jij hoe je zelf kleding maakt. Of je kiest een jurk uit die wij voor jou maken.

Maak het zelf – Het Couture Café is onze creatieve werkplaats. Hier leren wij je hoe je zelf kleding en andere producten van stof maakt. In een workshop of een cursus van 9 weken. Ons aanbod wisselt regelmatig en hangt af van jouw vraag. We geven ook cursussen aan kinderen.

Laat het maken – Geen zin om zelf aan de slag te gaan? We maken ook jurkjes op bestelling. In ons Couture Café staan 6 modellen op de paspop. Jij stelt jouw favoriete jurk samen en kiest de stof uit. Wij nemen je maten op en maken jouw jurk. Of iets anders natuurlijk.


Van NatureEen duurzaam warenhuis in het hart van Nijmegen
 http://vannature-nijmegen.nl/
 
Burchtstraat 126
Tel.: 024 675 6035
 
Textiel, kleding, en nog veel meer.

Zorgvol kleding reparatieReparatie en naailes
 http://www.zorgvolkledingreparatie.nl/
 

Priemstraat 17F
6511 WC Nijmegen
024-7502903
06-27571465


Share This