Transition Town Nijmegen          ...De kracht van de lokale gemeenschap...

Horeca

 
CoffynKoffiehuis en proeverij
 http://www.coffyn.nl/
 

Commanderie van St. Jan, Franseplaats 1
Telefoon: (024) 329 47 40
Website: www.coffyn.nl
E-mail: info@coffyn.nl

Reservering: (024) 329 4740 / info@coffyn.nl

Coffyn is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Op zondagen zijn wij geopend van 12.00 tot 18.00 uur.
Coffyn is gesloten tijdens Pasen, Pinksteren, Kerst, Oud en Nieuw en de 3e vrijdag in juli (intocht van de Nijmeegse Vierdaagse).

Coffyn serveert alleen vers gebrande Fairtrade (eerlijke) koffie. De ambachtelijke bereiding staat voorop. Onze medewerkers branden en verpakken de bonen zelf in de huisbranderij. Proef de verschillen tussen koffiebonen uit Guatemala, Ethiopië, Colombia en Peru. Wilt u dat zelf een keer meemaken? Maak dan een afspraak voor een koffieproeverij met aansluitend een demonstratie koffiebranden.

Coffyn serveert naast de huisgebrande koffie, allen met het Max Havelaar keurmerk ook een uitgebreid assortiment lekkernijen. Van heerlijke appeltaart, huisgebakken door bakkerscafe Brood op de Plank en bonbons vervaardigd door Chocobreak tot een uitgebreide High Tea met zoet en hartig lekkers!

Twee soorten koffiebonen

Er zijn twee hoofdsoorten onder de koffiebonen: de Arabica en de Robusta. Arabica-bonen zijn milder en verfijnder van smaak. Ze bevatten 60% minder cafeïne dan de Robusta-bonen. Bij Coffyn gebruiken we voornamelijk Arabicabonen. Maar voor een pittige espresso of koffiemelange is een blend van Arabica en Robusta ideaal.

Het branden van koffiebonen is essentieel voor de smaak en geur die bij koffiedrinkers zo geliefd is. Tijdens het branden ontwikkelen zich meer dan 800 stoffen. lees verder

 

 


CrudoRaw Vegan eetcafé met winkel
 http://crudo.nl/
 
Maandag10:00 – 17:00
DinsdagGesloten
Woensdag10:00 – 17:00
Donderdag10:00 – 20:00
Vrijdag10:00 – 17:00
Zaterdag10:00 – 17:00

Let op! Iedere dag is de Grab & Go tot 18:00 open

Adres: Burchtstraat 126
Boetje: 06 1346 0807
Jim: 06 4860 8036
info@crudo.nl

Van uitsluitend verse, biologische producten maken de wij lekkerste slow juices, groente- en fruit smoothies en andere lekkernijen. De gerechten zijn niet alleen rauw en veganistisch, maar ook glutenvrij, lactosevrij en suikervrij. Voor ieder wat wils! Kom langs voor een gezellig kopje koffie, een heerlijke lunch of neem je laptop mee en maak gebruik van het open Wi-Fi-netwerk.

Je kunt zelf salades scheppen in je eigen meegebrachte verpakking. Ook voor de juices en smoothies neem je je eigen beker of glas mee.

Ook verzorgen wij bedrijfs- en privécatering

De Firmarestaurant met duurzaam vlees, MSC gevangen vis, koffie, thee
 http://www.defirmanijmegen.nl/
 

Lage Markt 47, 6511 VK NIJMEGEN
Tel.: 024-3226040
Openingstijden: Ma t/m Zo vanaf 17:00u

Onze koffie komt van Bocca, een koffiebrander die zelf bonenplantages heeft en het hele proces van de groei van de boon tot het bezorgen van de koffie in eigen beheer heeft. De thee krijgen we van Mr. Jones, bijna al onze thee is biologisch en fair trade!

Verder werken we met varkensvlees uit Zweden. Dit zijn varkens die  lekker buiten kunnen spelen. Blije varkens dus! De maïskippen waar wij het vlees van gebruiken zijn vrije uitloopkippen en dat proef je. We gebruiken ecologisch kalfsvlees van in Nederland opgegroeide kalveren en het rundvlees dat wij gebruiken komt ook uit Nederland.
Ons vlees kopen we in zijn geheel in en we gebruiken ook zo veel mogelijk van het dier. Onze inspiratie halen we uit Nederland en de Mediterrane landen, maar ook uit Scandinavië, Marokko en het Midden Oosten komen briljante recepten! 

De vis die wij gebruiken is zo veel mogelijk duurzaam en msc gekeurd, we gebruiken alleen vis die goed verkrijgbaar is in het seizoen.


De KlinkerSoep, dag- en eetcafé (biologisch en veganistisch)
 http://grotebroek.nl/de-klinker/
 

Van Broeckhuysenstraat 46
6511 PK Nijmegen
024-3605208
klinker(a)grotebroek.nl

Openingstijden:
Soepcafé woensdags vanaf 18:30u.
Dagcafé zaterdags van 12:00u tot 17:30u.
Eetcafé zaterdags & zondags vanaf 18:30u.

Politiek café de Klinker is de ontmoetingsruimte van de Grote Broek. Het is een biologisch, veganistisch (vegetarisch) eetcafé, waar vergaderingen, info-avonden en filmvertoningen plaats kunnen vinden en dat daarnaast ruimte biedt aan een anarchistische bibliotheek.

De Klinker wordt volledig gerund door vrijwilligers en is non-profit. Met eventuele winst worden sympathieke acties en projecten door het hele land gesteund.

Door de week is De Klinker beschikbaar voor vergaderingen, info- en filmavonden. Op woensdagen is er een soepcafé , waarna ook vaak info en discussie volgt, of een film wordt vertoond.

Op zaterdagmiddag is het dagcafé geopend en wordt je voorzien van tosti’s, taart, koffie, thee en een krant, of een boek uit de anarchistische bibliotheek.

Op zaterdag- en zondagavond is het eetcafé vanaf 18:30u geopend en wordt er om 19:00u een betaalbare drie-gangen maaltijd geserveerd. In de even weken kun je ook op vrijdagavond op 19:00u in de Klinker eten. Dan wordt de maaltijd door Mulawan bereid en gaat de opbrengst naar migranten in nood.
Reserveren voor het eten is noodzakelijk (behalve voor soepcafé) en kan op de dag zelf via 024-3605208 of door even binnen te lopen.

INLOOP-LUNCHCAFÉ

Iedere eerste dinsdag van 11.00 tot 15.00 wordt er in De Klinker een gezellig lunchcafé gerund door mensen met een psychiatrische diagnose. Het café is open voor iedereen en juist ook bedoeld als ontmoetingsplek voor mensen met en zonder diagnose. Er worden heerlijke broodjes gemaakt, en er zijn ook regelmatig discussies en lezingen over o.a. een kritische kijk op de psychiatrische zorg.


Glocaleetwinkel en lunchcafé
 http://www.jpvincken.nl/
 

Daalseweg 31 Nijmegen
Tel.: 024 323 9793
Geopend: dinsdag t/m zaterdag  van 10:00 tot 18:00 uur

Zoals glocal al doet vermoeden kun je bij ons terecht voor heerlijks uit onze eigen regio en ook voor producten van verder weg.
Een eetwinkel waar de smakelijkste ingrediënten te vinden zijn om thuis lekker te koken of om direct op tafel te zetten.
Tevens lunchgelegenheid met brood van Brood op de plank; wifi aanwezig.

Je vindt in de winkel onder andere:

  • zorgvuldig geselecteerde hammen, kazen en worsten in de versafdeling en pasta’s, risotto-rijst, olijfolie, koffie, wijn;
  • Sappen, chutney’s en confitures van fruit uit de Betuwe, honing en wijn uit Groesbeek en mosterd uit Nijmegen maar ook ambachtelijk gerookte zalm van Landgoed Doornik;
  • bieren van verschillende regionale bierbrouwers, zoals De Hemel, in het pakket en koffie van de lokale koffiebranderijCoffyn

Tevens afhaalpunt voor de LekkerLokaal kistjes.


Novia VerdeVoor veganistische lunch en taartjes
 
 

Lange Hezelstraat 78, Nijmegen 
www.noviaverde.nl
Tel. 0246792704
Email: Info@Noviaverde.nl

Novia Verde is tussen 10:00 en 17:00 geopend van dinsdag tot en met zondag. De extra dagen dat Novia Verde gesloten is worden via Facebook (facebook.nl/noviaverdenijmegen) bekend gemaakt. 

Novia Verde heeft een verassende veganistisch keuken waarin er elke week nieuwe gerechten, soepen en taarten verkrijgbaar zijn.  De producten komen zoveel mogelijk van duurzame bronnen die zo min mogelijk chemische stoffen gebruiken en waar mogelijk zijn de producten biologisch en/of van het seizoen. 

De inrichting is tweedehands of handgemaakt van restpartijen en afval. Minder afval is dan ook een streven, net als het hergebruik van spullen en aandacht voor duurzaamheid. 

Naast dat er geluncht kan worden bij Novia Verde is het ook mogelijk om er een high tea te organiseren, worden er ook catering opdrachten aangenomen en soms lezingen en workshops georganiseerd rondom veganistisch eten en duurzaamheid.  


Puux Coffee Caffeeespressobar en koffie/theewinkel
 http://www.puux.nl/Webwinkel-Page-189668/Over-PuuX.html
 

Groenestraat 191; tel: 024- 7502542; Ma t/m Vrijdag: 08.00 – 18.00 uur; Zaterdag 09.00 – 18.00 uur

een moderne espressobar en koffie/theewinkel met uitsluitend duurzaam geproduceerde biologische koffie en andere producten.

100% handgeplukt, 100% biologisch, MaxHavelaar, EKO, Fairtrade, Skal en supervers.

Topkwaliteit espressobonen voor koffie met geweldige smaaknuances voor thuisgebruik en horeca. Onze hofleverancier is Puro koffie.


Restaurant allerleidagverse producten, waar mogelijk zelf gemaakt
 http://restaurantallerlei.nl/
 

Regulierstraat 59
tel.: 024 3602998
email: info@restaurantallerlei.nl

U wilt in een informele sfeer ontzettend lekker eten? Dat kan bij eetcafé Allerlei Nijmegen.
Het regelmatig wisselende keuzemenu, waar de creativiteit vanaf straalt, biedt voor ieder wat moois.
Ons eetcafé gebruikt dagverse producten, waar mogelijk maken wij alles zelf. U vindt bij ons geen kant-en-klare producten.
En voor de prijs hoeft u het niet te laten: weinig eetcafé’s in Nijmegen hebben zo’n uitstekende prijs- kwaliteitverhouding.


restaurant De sjalotZoveel mogelijk biologisch en duurzaam; restaurant, afhaal, catering,
 http://restaurant-sjalot.nl/
 

Alles homemade en zonder gebruik van chemische toevoegingen. Rechtstreeks uit onze eigen moestuin in Valburg en van streekboerderijen uit de directe omgeving. De woorden Global, Duurzaam, Bio voorop.

 Groesbeeksedwarsweg 304a

Bij Restaurant de Sjalot werken wij met hoogwaardige kwaliteit. Wij streven ernaar om zoveel mogelijk biologisch en duurzaam te werken. Niet vanwege de trend die momenteel heerst in Nederland maar vanwege onze overtuiging dat dit beter is voor mens, dier en omgeving. Zo doen wij zaken met een aantal leveranciers die deze zelfde mening delen.

+ Sundara
+ Bakkerscafe brood op de plank
+ Oregional
+ Slagerij Bert van den Heuy
+ Bakkerij Bereket
+ Koffiebranderij Coffyn
+ Pluryn
+ Theehuis Bloesem
+ Familie bedrijf El Mernikh

Openingstijden
Wo t/m zo van 12:00 / 22:00
Telefoon: 024-8455277

 


Smaakrijk Lunch & ZoLunchzaak, kookworkshops, catering voor bedirjvem
 http://www.smaakrijknijmegen.nl/
 

Lange Hezelstraat 12

Ambachtelijk, biologisch en streekproducten

Ook thuisbezorging: Bel uw bestelling door naar telefoonnummer: (024) 3 600 692.

Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met zaterdag tussen 9.30 en 18.00 uur en op koopzondagen.

Graag ruim voor gewenste aflevertijd bestellen. Let op: contante betaling!


Voorheen (Slagerij de Jong)vegetarisch, zoveel mogelijk biologisch, eten wat de pot schaft
 http://voorheenslagerijdejong.nl/
 

Van ‘t Santstraat 86
06-83034363
Geopend: woensdag tot en met zaterdag vanaf 17 uur.

Dit doe ik volgens het principe “eten wat de pot schaft”: een dagelijks wisselend 3-gangenmenu.

Een 3-gangenmenu kost € 17,50. Maaltijden kunnen ook afgehaald worden.

Mijn doel is vooral ook niet-vegetariërs kennis te laten maken met de vegetarische keuken.
“Voorheen” heeft een huiselijke uitstraling waar men zich snel thuis voelt.

Ben je een grote eter? Dan krijg je erbij. Ben je een kleine eter? Dan krijg je wat over is in een biologisch afbreekbaar bakje mee naar huis, dan kun je er nog eens van genieten!

Reserveren is fijn, maar niet noodzakelijk.


WAUDvlees, vis en vegetarisch
 http://www.waud.nu/
 

van ‘t Santstraat 137
6523 BD, Nijmegen
(024) 344 20 07

Super locatie in hartje Nijmegen-Oost, met maar liefst twee terrassen. Een goed stuk biologisch vlees, duurzame verse vis, eerlijk vegetarisch eten of de wisselende chefs special uit de streek, voor ieder wat wils.

WAUD serveert kleinere en grotere gerechten voor een vaste prijs die naar wens te combineren zijn, per persoon of gezellig per tafel. Zorg wel dat er nog ruimte is voor een toetje: eigenaar Wouter zorgt vanuit zijn achtergrond als banketbakker voor de meest verrukkelijke desserts.

Toch meer zin in een borrel met happen zoals huisgemaakte bitterballen, Iberico ham of een goede Hollandse oester?  Dit is mogelijk aan onze bar.

Reserveren is mogelijk, online via deze site of neem na 14.00 telefonisch contact met ons op.


Weet je welEethuis, lunchbuffetten voor groepen, 's winters ook lunch
 http://eethuisweetjewel.nl/
 

Priemstraat 13, 024 – 322 82 02

Dinsdag tot en met zondag vanaf 17.15 uur.
Tevens kunt u voor lunchbuffetten vanaf 15 personen op afspraak bij ons terecht.

Van oktober tot mei, op vrijdag, zaterdag en zondag: lunch vanaf twaalf uur,

Auto: Wij zijn per auto bereikbaar om mensen in of uit te laten stappen. Parkeergelegenheid op de Lage Markt en Waalkade op ongeveer 100 meter lopen. Let u op de parkeerplaatsen gereserveerd voor vergunninghouders.

Al sinds jaar en dag kunt u bij ons terecht voor koffie met appelgebak, een broodje, huisgemaakte soep of een lekkere pasta.

Wij proberen zo veel mogelijk producten van regionale, bij voorkeur biologische producenten te betrekken. Al ons brood bijvoorbeeld komt van een biologische bakker uit de buurt en ons ijs van een kleine producent uit de omgeving van Groesbeek.

U kunt uw eigen menu samenstellen of u laat de chef bepalen. Uw voorgerecht is de dagsoep en uw nagerecht een heerlijke sorbet. U bepaalt of u een vlees, vis of vegetarisch hoofdgerecht wilt en de chef maakt voor u een keuze voor € 23,75.

Behalve taart hebben we voor bij de koffie ook verschillende dagbladen en een uitgebreide selectie actuele tijdschriften.