Transition Town Nijmegen          ...De kracht van de lokale gemeenschap...

Gemeente

 
Power 2 NijmegenEen online platform voor burgers en bedrijven om Nijmegen te helpen in 2045 zelfvoorzienend te zijn in zijn energieverbruik.
 http://power2nijmegen.ning.com/
 

Nijmegen heeft de ambitie om in 2045 zelfvoorzienend te zijn in zijn energieverbruik. Daarom start de gemeente tot en met de zomer van 2012 het co-creatieproces ‘Power2Nijmegen’. De gemeente vraagt bedrijven, organisaties, kennisinstellingen en andere deskundigen in de stad om in thema-werkgroepen op zoek te gaan naar manieren om er voor te zorgen dat Nijmegen in 2045 ongeveer 50 procent minder energie gebruikt, en de rest van zijn energie uit duurzame bronnen opwekt. Lees meer in het voorbeeldscenario, dat uitgangspunt is voor Power2Nijmegen, en zie ook de achtergrondinformatie daarbij.

Iedereen kan lid worden van deze NING en bijvoorbeeld een discussie starten of reageren op het forum, ideeën inzenden en de activiteiten van leden en werkgroepen volgen (zie korte gebruiksaanwijzing NING). Teksten plaatsen op de Groepenpagina’s is echter alleen mogelijk voor werkgroepleden (op uitnodiging van de gemeente of van bestaande groepsleden). Op het Forum kunnen álle leden (en werkgroepen) met elkaar discussiëren. Lees ook de Spelregels voor deelname aan Power2Nijmegen.


Voedselbank NijmegenDe schakel tussen verspilling en armoede in de oudste stad van Nederland
 http://www.voedselbanknijmegen.nl/
 

Share This