Transition Town Nijmegen          ...De kracht van de lokale gemeenschap...

Energie (besparing ed)

 
KlimaatstraatfeestEnergiebesparingswedstrijd samen met je buren
 http://www.klimaatstraatfeest.nl/
 

Het HIER Klimaatstraatfeest is de grootste en leukste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Het idee is simpel: je verdient punten door met zoveel mogelijk buren in de straat energie te besparen tijdens het stookseizoen (november t/m maart). Daarmee maak je kans op mooie prijzen. 

Aan de slag
Meld je aan op de website. Je krijg dan een inlogcode voor de deelnemersomgeving op de website. Daar vind je (vanaf 21 november) tientallen voorbeelden van acties om energie te besparen. Als je een actie hebt gedaan, kun je via de website bewijsmateriaal inleveren. Nadat de jury je actie heeft goedgekeurd, zie je op het scorebord hoeveel punten dat heeft opgeleverd. Ook kun je op de site contact leggen met andere deelnemers in de straat en nieuwe acties plannen. Want hoe meer buren aansluiten en hoe meer acties jullie ondernemen, hoe groter de kans op een mooie prijs! 

Dit jaar een nóg spannendere competitie!
De competitie wordt dit jaar nóg spannender door afvalrondes. Op 21 november start de competitie en je hebt dan tot 16 januari de tijd om samen met jouw buren zoveel mogelijk punten te verdienen met vooropgezette acties. Deze acties vind je in de deelnemersomgeving op de website. Na 16 januari gaan alleen de beste 150 straten door in de competitie. Hoort jouw straat nog tot de 150 beste, dan heb je tot 1 maart de tijd om ook met zelfbedachte acties zoveel mogelijk klimaatpunten te verdienen. Hierna volgt de laatste afvalronde, waarna alleen de 50 beste straten door mogen naar de eindstrijd. Op 31 maart sluit de competitie, en rollen de tien winnaars uit de bus. De hoofdprijs is een Superstraatfeest met een groene straatbingo, maar ook de negen overige straten vallen in de prijzen!


Novio VoltaNijmeegse Duurzame Energie cooperatie
 http://www.noviovolta.nl/
 

Inwoners Nijmegen starten eigen duurzame energiemaatschappij

 Zeggenschap en groene stroom speerpunten van NovioVolta

Sinds vrijdag 27 september 2013 kent het Rijk van Nijmegen haar eigen energiemaatschappij: NovioVolta.

Vanaf begin 2014 wil NovioVolta groene stroom aanbieden. Daarnaast worden ook andere activiteiten georganiseerd rondom energiebesparing en de opwekking van lokale duurzame energie.

Hiermee draagt NovioVolta eraan bij dat Nijmegen in de toekomst onafhankelijk en duurzaam kan voorzien in haar eigen energiebehoefte.

Bij NovioVolta hebben de leden het voor het zeggen. Burgers en bedrijven in het Rijk van Nijmegen kunnen klant en lid worden van NovioVolta en zich aanmelden via  email adressecretaris@noviovolta.nl.


Share This