Home » Lokaal » Eerlijk winkelen

Eerlijk winkelen

Eerlijk winkelen

De landelijke website eerlijkwinkelen.nl helpt je om eerlijke winkels te vinden en in elke stad controleren een paar mensen winkels volgens de criteria. Je vindt er alle kringloopwinkels en ook producten die gemaakt zijn met respect voor mensen en voor natuur en milieu.
Hieronder de legenda:

 FAIR TRADE : Eerlijke handel of fairtrade bevordert duurzame ontwikkeling in de internationale handel. Fairtrade betekent dat boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun exportproducten. Een prijs die in verhouding staat tot productiekosten. productiekosten.
 BIOLOGISCH: Producten van biologische (ecologische) oorsprong zijn geproduceerd zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Naast voedsel kan het ook gaan om katoen of verzorgingsproducten.
 TWEEDEHANDS: Het opnieuw gebruiken van reeds bestaande producten levert geen extra belasting op voor mens en milieu. Daarnaast voorkom je dat producten die nog prima bruikbaar zijn op de afvalberg terecht komen.
 OVERIG: Gelegenheden waar op een andere manier wordt bijgedragen aan een betere wereld.

 

https://eerlijkwinkelen.nl/criteria

Criteria

Onderstaande bedrijven staan ook op Eerlijk winkelen, maar we vinden ze zo speciaal dat we ze een plekje hieronder geven.
Klik op de titel om het item, groter en op een nieuw tabblad te bekijken.

 • Blixem
  Eetcafé, cadeauwinkel, webshop, catering. Ontmoeting met de samenleving
 • Books 4 Life Nijmegen
  Books 4 Life is een keten van tweedehands boekwinkels.
 • Deelkring Lent
  Deelkring: kostenloos hele, complete en herbruikbare spullen inleveren en meenemen
 • Het Goed
  Kringloopbedrijf
 • Kringloopwinkels Nijmegen
  Zoek voor de laatste ontwikkelingen met bijv. Google naar kringloop Nijmegen. De website Alle kringloopwinkels zette ze bij elkaar, ook voor Nijmegen. Je kan ze ook vinden op Eerlijk winkelen. Het gele bolletje betreft producten die opnieuw worden gebruikt. Onder tweedehands vallen ook winkels die producten verkopen van gerecycled materiaal, zoals bijvoorbeeld kunst, speelgoed, etc. 
 • TT Film 5 juni: Fair Trade kleding (verslag)
  We bekeken deze films:  filmpje studenten Radboud, in kader Globalizing worlds: 10 minuten; over de kledingindustrie, vooral de ramp in Bangladesh, waar een fabriek instortte. The worker can wait, cnv, nederlandstalige, 19 jarige Margo in Cambodja: https://www.youtube.com/watch?v=mt3J9Y1iRkM : 11.30 minuten Een fragment uit de documentaire ‘The worker can wait’. Dit filmfragment stukje wordt gebruikt voor de voorlichtingen ‘Eerlijke ...
 • Van Nature, duurzaam warenhuis
  Een duurzaam warenhuis in het hart van Nijmegen