Home » lokaal » economie en geld » LETS Nijmegen

LETS Nijmegen

LETS staat voor ‘Local Exchange Trading System’. Nijmegen heeft een eigen LETS-kring waar men met ‘zonnetjes’ ruilt. Je krijgt bijvoorbeeld zonnetjes door iemand bijles te geven en kunt die vervolgens weer besteden door een ander je schuur te laten schilderen. Alle deelnemers beginnen op een nulpunt. Er staan altijd mensen in de plus en mensen in de min, maar dit is volkomen rentevrij. In de praktijk is LETS niet geschikt voor al het betalingsverkeer, maar een aanvulling om burgers te helpen met producten en diensten die ze in de ‘gewone’ economie niet kunnen krijgen of betalen.   

Tot LETS-Nijmegen en omgeving behoort de wijde omgeving van Nijmegen, zoals bijvoorbeeld Lent, Wijchen, Groesbeek of Kranenburg (Duitsland).

LETS-Nijmegen is een informele vereniging met als doel het ruilen tussen leden te stimuleren. Als vereniging kent LETS dus leden. Deze leden betalen contributie, in zonnen en euro’s.
Minimaal één keer per jaar wordt een Algemene Ledenvergadering (ALV) gehouden waarbij de leden de koers van LETS Nijmegen bepalen. De rechten en plichten van de leden zijn vastgelegd in het Reglement van de vereniging. Lees meer over het lidmaatschap