Home » Actueel nieuws » Klimaatcafé: op naar 100% recycling en hergebruik?

Klimaatcafé: op naar 100% recycling en hergebruik?

Van Klimaatcafé

Innovatie als banenmachine

Met de val van het eerste kabinet-Rutte barst de discussie over de toekomst van ons land los. Hoe maken we toekomstbestendige plannen? Op 31 mei houdt de Europa-werkgroep in Nijmegen samen met PvdA-Europarlementariër Judith Merkies een klimaatcafé. Merkies stelt dat alleen een duurzaam en sociaal Europa waar vernieuwende ideeën de ruimte krijgen, ons ook in de toekomst kan verzekeren van welvaart en werkgelegenheid. Tijdens dit klimaatcafé richten we ons op de rol van recycling en hergebruik daarin.

Sprekers

Judith Merkies houdt een inleiding en leidt vervolgens een paneldiscussie tussen de sprekers. Ze sluit af met een politieke statement. Sprekers:

  • Turgay Tankir, wethouder. Tankir wil dat Nijmegen kampioen recycling in Nederland wordt.
  • Een wetenschapper die zich met recycling bezig houdt.
  • Iemand uit het afvalverwerkingsbedrijfsleven

  Locatie en tijd: Forum de Ganzenheuvel, Ganzenheuvel 56, Nijmegen. De bijeenkomst vindt plaats op 31 mei van 20:00 tot 22:00 (inloop 19:30).

 Voor wie: Iedereen met interesse in het onderwerp, experts en journalisten.

 Aanmelden (verplicht): Stuur een e-mail naar Rolf Harbers, voorlichter van de PvdA-eurodelegatie: rharbers@europa.pvda.nl. Toegang is gratis.

 Over Judith Merkies

Judith Merkies is in het Europees Parlement voortrekker op het gebied van duurzame innovatie. Verstandig gebruik van grondstoffen en het hergebruik van producten spelen daarin volgens haar een sleutelrol. Merkies is in het Europees Parlement onder andere lid van de Commissie Industrie, Onderzoek en Energie, vicevoorzitter van de water-intergroep en lid van de Small & Medium Enterprise groep. Ze werkt in Brussel samen binnen de progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten in het Europees Parlement