Home » werkgroepen » eetbare tuinen » divers eetbare tuinen » Jaarlijkse Lentemarkt op historische tuin, Lent

Jaarlijkse Lentemarkt op historische tuin, Lent

Zie: http://www.historischetuinlent.nl/

Van de site geplukt:

Daarnaast wordt op zaterdag 5 mei voor de 10e keer de LENTeMARKTgehouden. Net als voorgaande jaren is de tuin ingericht als de tuinmarkt. Dit jaar met ruim 40 kramen! 

Deze markt, georganiseerd door Groei & Bloei afdelingen Nijmegen en Overbetuwe/Lingewaard en de Historische Tuinderij  “De Lentse Warmoezenier” is in 10 jaar uitgegroeid tot een begrip in de Betuwe en omgeving.

Gevarieerd aanbod
Begonnen als een lokale ruildag voor stekken werd 10 jaar terug de eerste stap gezet door professionele kwekers uit te nodigen tot deelname aan deze markt.
Nu is de LENTeMARKT uitgegroeid tot een heuse tuinmarkt, waarop zowel goede beroepskwekers als wel serieuze hobbyisten gebroederlijk naast elkaar hun collectie aanbieden. 
Het aanbod zal onder meer zijn vaste planten, eenjarigen, perkplanten, kruiden, zaden, bomen en struiken. Daarnaast zullen er stands zijn met voorlichting over o.a. snoeien, bemesten, plantenziekten etc.

De LENTeMARKT is vaak het startmoment van vele tuinierders in de wijde omgeving, men gaat eerst naar de markt voorideeën en nieuwe planten en daarna begint het werken in de tuin pas.

Naast de markt is er een terras waarop voor een kleine vergoeding genoten kan worden van een heerlijke kop koffie.
Openingstijden: van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Entree voor volwassenen zal slecht één euro bedragen, dit ter ondersteuning van de Historische Tuinderij.