Home » Actueel nieuws » In 40 dagen je footprint minstens 20% verkleinen; start 1-1-2013. Doe mee!

In 40 dagen je footprint minstens 20% verkleinen; start 1-1-2013. Doe mee!

Uit: http://www.genoeg.nl/nieuws/consuminderen/footprint-challenge

The Footprint Challenge

 Als iedereen zoveel zou consumeren als de Nederlanders, dan zouden er 3,5 aardbollen nodig zijn. The Footprint Challenge zoekt 2013 mensen die vanaf 1 januari 2013 samen gaan proberen hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Doe ook mee

Het idee voor de Footprint Challenge komt van negen jonge mensen die samen een training volgden bij Verbeter de Wereld. Ze gaan zelf hun voetafdruk verkleinen en het leek ze een mooi streven om minstens 2013 mensen te zoeken die mee willen doen. Ze zijn nog maar net begonnen met de campagne en de teller staat nu al op ruim 200 deelnemers. 

De Challenge begint op 1 januari en duurt 40 dagen. In die periode ga je proberen om je voetafdruk met 20% verkleinen. Je krijgt daarvoor allerlei tips aangedragen. Inschrijven kan via de website van The Footprint Challenge.

De ecologische voetafdruk (of mondiale voetafdruk) is een getal dat weergeeft hoeveel oppervlakte er nodig is voor wat iemand in een jaar consumeert. Hoeveel landbouwgrond, hoeveel grasland voor vee, hoeveel bosgrond voor papier en meubels, hoeveel grond voor industrie, wegen en het opwekken van energie?

Bij een eerlijke verdeling zou elke wereldburger recht hebben op 1,8 hectare. Bewoners van India gebruiken gemiddeld de helft, Nederlanders drie keer zoveel. Daarmee staan we in de top-10 van landen met de grootste voetafdruk. Wil je jouw persoonlijke score weten? Je kunt je voetafdruk berekenen via de quickscan van Duurzaamheid in Actie.

Meer informatie: http://www.footprintchallenge.nl/