Home » Actueel nieuws » Huis van Overvloed zoekt bouwers(2)

Huis van Overvloed zoekt bouwers(2)

Excuses voor het vorige bericht. Dat kreeg de verkeerde plaatjes mee. Nu de goede.

Graag even je aandacht voor het volgende:

Vanaf 15 april gaat het Huis van Overvloed gebouwd worden. Er is een locatie. Er is al proefgebouwd met pallets en er is genoeg materiaal om te beginnen met bouwen.

Wil je meedoen, schrijf je dan in op http://www.huisvanovervloed.nl/meehelpers en geef aan wat je zou willen doen.

Ongeschoolde hulp is ook welkom, er is veel handwerk te doen in het “handjes-team”.
In verband met de planning, wil men graag nu al weten wie er komen helpen zodat specifieke aantallen mensen op specifieke data aan het werk gaan.

Heb je nog bouwmateriaal over, kijk dan even op http://www.huisvanovervloed.nl/verlanglijst

Waarom dit Huis van Overvloed? Uit de website: http://www.huisvanovervloed.nl/

Overvloed waardevol maken

We hebben allemaal best veel spullen, ideeën en toegang tot hulp. Meer dan we zelf nodig hebben en vaak meer dan we gebruiken. Dit noemen we sociale overwaarde. Met het Huis van Overvloed verbinden we al deze spullen, ideeën en vormen van hulp. We bouwen er in Nijmegen een huis van. Dit huis wordt een werk- en ontmoetingsplek voor iedereen die werkt aan duurzaamheid, of dat nu bedrijven, overheden, studenten of andere mensen zijn die willen bijdragen.

We creëren zonder geld een plek die anderen kan inspireren om zelf iets waar te maken wat misschien van tevoren niet lijkt te kunnen. We willen een sneeuwbaleffect van gave projecten op gang brengen. We willen mensen laten zien dat geld niet per se nodig is om een plan te laten lukken. We durven te vragen om hulp en we zijn dankbaar voor alle beetjes die we krijgen.

Huis van Overvloed is een initiatief van 7 Days of Inspiration. Een landelijke groep mensen die Nederland wil upgraden met sociale overwaarde.