Home » Actueel nieuws » Filmavond en Transitie café op resp. 6 juni en 18 juni

Filmavond en Transitie café op resp. 6 juni en 18 juni

Filmavond en workshop Diepe Ecologie op donderdagavond 6 juni, 19.30-22.00 in de Klinker

logo_diepe_ecologie

De film ‘De roep van de berg’ geeft een overzicht van het gedachtegoed van de diepe ecologie, een milieufilosofie ontwikkeld door Arne Naess. Diep?…omdat deze milieufilosofie een stapje verder gaat dan de mainstream milieubeweging en zich bezig houdt met dieper liggende oorzaken van de ecologische crisis,  zoals het feit dat natuur wordt beschouwd als productie- en consumptiemateriaal. Verbondenheid met en waardering voor de natuur is dan ook essentieel om tot oplossingen voor de ecologische crisis te komen. Dit vraagt om verandering in waarden en normen ten aanzien van onze natuurlijke omgeving. Maar hoe doe je dat?

Lees verder op: https://transitiontownnijmegen.nl/tnij/events/film-the-call-of-the-mountain

Op dinsdagavond 18 juni houden we Transitiecafé op een nieuwe locatie, nl. in Voorheen (Slagerij de Jong), Van ‘t Santstraat 86, Nijmegen.
Inloop 19:30, start lezing: 20:00 uur

Duurzaamheid, klimaatverandering, krap wordende grondstoffen. We horen het de hele dag en iedereen blijkt er wel een beetje mee bezig. Initiatieven zoals Transition Towns proberen een duurzame leefstijl bij individuen te stimuleren. Verandering van gedrag en gewoontes is hierbij een belangrijk onderdeel.

Energieverspilling ga je tegen door ander gebruik van keukengereedschap, voedselverspilling door alternatieve inkooppatronen. Maar juist deze alledaagse handelingen zijn hardnekkige gewoontes en verandering is vaak lastig. Waarom is dat zo? Doen we niet voldoende moeite, willen we niet echt? Of zitten er nog andere redenen achter. Tijdens het Transitie Café Veranderen van gewoontes gaan we deze vragen verder onderzoeken. Te gast is Peter van Luttervelt.

Lees verder op: https://transitiontownnijmegen.nl/tnij/events/transitie-cafe-veranderen-van-gewoonte-workshop

Kosten: gratis, donatie welkom