Home » werkgroepen » eetbare tuinen » workshops eetbare tuinen » Excursies rondom het gebruik van wilde planten

Excursies rondom het gebruik van wilde planten

De tuingroep wil natuurlijk het liefst praktisch ‘met de handen in de aarde’ aan de slag en al doende leren. Toch willen we ook op andere manieren leren, bijvoorbeeld wat de natuur in onze omgeving ons levert. We hebben plannen om één (mogelijk twee) excursies rondom het gebruik van wilde planten te organiseren.

Excursie vanaf ‘Historische Tuin Lent’

Riet van de Sande zal een wandeling verzorgen waarin we op zoek gaan naar wilde planten. Ze zal ons van allerlei wetenswaardigheden over en achtergronden van wilde planten vertellen. Niet alleen eetbaarheid komt aan de orde, ook oeroude gebruiken en andere historische zaken en eventueel medicinaal gebruik zal besproken worden. Afsluitend kunnen gevonden planten bereid en gegeten worden. Dit alles vanaf en rondom de Historische Tuin Lent. De beoogde datum is zaterdag 19 september òf zaterdag 26 september van 1 tot 4 uur. De Kosten zijn naar schatting 9 Euro per persoon.

Excursie in de ‘Dreumelse waard’

We hopen later nog een excursie te kunnen organiseren in samenwerking met Laurette van Slobbe. Zoals op haar website te lezen kan zij van alles vertellen over wilde planten, hoe ze te herkennen, hoe ze te gebruiken, maar ook welke in een permacultuur tuin passen. Wanneer er voldoende geïnteresseerden zijn willen we overgaan tot het vaststellen van een datum. Die datum kan in ieder seizoen vallen; ieder seizoen heeft volgens Laurette haar eigen (wetensw)aardigheden. Een en ander zal dan met ‘Theehuis Fluitenkruid’ en in de ‘Dreumelse Waard’ georganiseerd worden.

Interesse?

Is je interesse gewekt? Laat dit dan weten op nijmegen@transitiontowns.nl en we houden je op de hoogte.